2022-05-12 52 浏览
今日去咗西湾河 一间叫做李家 嘅餐厅 ,唔讲都唔知,仲以为系食中菜 ,但佢其实系食韩国炸鸡。 餐厅地点都十分近地铁站,步行大概五分钟左右就到。餐厅座位都算十分宽敞,而且可以选择坐outside or indoor。今日两个人我们叫咗三样食物,蜜糖风味炸鸡 半份 ,海鲜葱饼, 辛辣面 。蜜糖风味炸鸡十分香口,份量亦很多 ,两个人嗌叫咗半份,十分足够 。鸡件亦都非常大件,而且可以选择无骨 。海鲜葱饼方面, 葱饼d粉唔会太厚太薄 ,十分适中,口感唔错。海鲜方面有虾,鱿鱼再加埋啲葱, 十分夹 。辛辣面方面, 十分弹牙,宜且餐厅可以比我地选择小辣 ,味道唔错 。由于我们不是食得太辣,所以叫咗两罐饮品,一罐橙汁,一罐桃汁。 只系每权加七蚊。 餐厅嘅饮品种类都非常之多供选择 ,仲有啤酒同真露,爱饮之人可以下次试下。服务方面,由于我是第一次去这间餐厅,职员都很用心去介绍餐厅食物 ,每当我们有需要,餐厅职员亦都好快有回应, 十分有礼貌 。整体来说,食物质素都非常唔错,可以encore。

整体来说,食物质素都非常唔错,可以encore。