2009-05-01
lunch念住去食川居点知门口排左成10几人,近近地就去隔离食巴沙,入去果时都只系坐左3~4成人.之前食过一次汤面,记忆中还可以,但记得好细碗今次去食炒野,一个系特式炒米粉,另一个系炒福建面.等左大约10分钟.特式炒米粉就黎拉.未食就好明显见到有一片蛋壳,有个豪子咁大.跟住炒福建面都黎埋,同样情况又系未食就见到有鸡壳.好不幸,我叫既特式炒米粉梅开二度,食食下又发现多一片蛋壳.果时人唔算多,炒既人居然可以咁唔小心.街边铺都未必会发生咁既情况.讲反d野食,福建面 = 拉面, 好似无炒既感觉.上菜时跟本有几匙更份量既汤系到,简水味重,d𩠌食落无咩味.特式炒米粉.特式既系有鸡蛋壳.其余感觉唔到有𩠌.d米炒炒到痴埋晒一pat pat咁~原全唔爽口.如果真系黎呢到,可以食汤面,闻到人地果d系几香.不过真系细碗,见到隔离台有2个大只d既男人食左一碗唔够食,要再叫多过炒罗白糕同炒米粉.佢地咁样食个lunch就去左100蚊一个人其实个罗白糕只系一个小食既size.唔明点解佢可以当lunch set咁卖.埋单时,出去埋,但加一.我地有俾到加一服务费,但系佢无俾到加一既服务我地.坐低水都无杯.之后叫佢俾水.
之前食过一次汤面,记忆中还可以,但记得好细碗
今次去食炒野,一个系特式炒米粉,另一个系炒福建面.
跟住炒福建面都黎埋,同样情况又系未食就见到有鸡壳.
好不幸,我叫既特式炒米粉梅开二度,食食下又发现多一片蛋壳.
简水味重,d𩠌食落无咩味.
埋单时,出去埋,但加一.
我地有俾到加一服务费,但系佢无俾到加一既服务我地.坐低水都无杯.之后叫佢俾水.应左句之后无下文.个服务费其实系for d咩野?
出到去之后见到原来呢到系位食家常去既地方.唔知佢去果时有冇俾蛋壳佢食.
定系佢d蛋壳其实真系食得既呢!!!!!!!!!!!?
ps: 走既时候仲见到川居好多人等梗位.