2023-05-13
𠮶日澳门返嚟落船劲肚饿喺附近揾咗一间由印度人开最正宗嘅印度菜咁啱最近公司都揾紧gathering地方 望到原来呢间餐厅可以包场开party 好味下次可以encore 同老板倾落先知原来已经开咗成30年添啦❣️𝒫𝒜𝒩𝐸𝐸𝑅 𝒫𝒜𝒦𝒪𝒟𝒜𝒮 酥炸奶酪球 $88用鹰嘴豆粉包住paneer 大大旧食落似豆干连埋青瓜一齐包系炸皮入面 感觉好新奇 青瓜爽口减少油腻感 而且面头洒左椒盐粉 咸咸地做餐前小食几过瘾❣️𝐵𝒜𝐼𝒢𝒜𝒩 𝐵𝐻𝒜𝑅𝒯𝒜 特色烩免治茄子 $96原先见到图以为好似茄子煲咁油淋淋 点知嚟到出乎意料地干身 茄子南瓜青豆鹰嘴豆捞埋似大杂烩咁 咖哩太辣可以加啲落去沟沟❣️𝒫𝒜𝒩𝐸𝐸𝑅 𝐵𝐼𝑅𝒴𝒜𝒩𝐼 印式芝士炒饭 $116劲大兜超足料 而且估唔到炒起嚟会干身过中式炒饭印度米食落粒粒分明 比平常杨州炒饭仲正 仲要一啲油都feel唔到 芝士香气食落有啲类似蟹粉香 推荐👍🏻❣️𝑅𝒪𝒢𝒜𝒩 𝒥𝒪𝒮𝐻 印式烩羊肉 $125羊肉好腍冇骚味 较为香辣嘅咖喱捞埋一齐食啱啱好 除咗送饭仲可以配千层饼而且老板话味道有经过改良 比较适合香港人口味 辣度对我哋嚟讲适中易入口❣️𝒞𝐻𝐼
𝒫𝒜𝒩𝐸𝐸𝑅 𝒫𝒜𝒦𝒪𝒟𝒜𝒮 酥炸奶酪球
❣️𝒫𝒜𝒩𝐸𝐸𝑅 𝐵𝐼𝑅𝒴𝒜𝒩𝐼 印式芝士炒饭 $116
𝑅𝒪𝒢𝒜𝒩 𝒥𝒪𝒮𝐻 印式烩羊肉
❣️𝑅𝒪𝒢𝒜𝒩 𝒥𝒪𝒮𝐻 印式烩羊肉 $125
𝒞𝐻𝐼𝒞𝒦𝐸𝒩 𝐵𝒰𝒯𝒯𝐸𝒯 𝑀𝒜𝒮𝒜𝐿𝒜 香滑马沙拉鸡
❣️𝒞𝐻𝐼𝒞𝒦𝐸𝒩 𝐵𝒰𝒯𝒯𝐸𝒯 𝑀𝒜𝒮𝒜𝐿𝒜 香滑马沙拉鸡 $118
呢个摆盆劲靓 超钟意𠮶容器嫩滑鸡肉加埋带🥥香嘅咖喱 微辣甜甜地 初尝印度咖喱呢个真系值得推荐
𝒫𝒜𝑅𝒜𝒯𝐻𝒜 千层饼
❣️𝒫𝒜𝑅𝒜𝒯𝐻𝒜 千层饼 $36
一块都够两个人分 而且佢拉开可以好似蚊香一圈一圈咁好酥化 配𠮶两个咖喱啱啱好
𝑅𝒜𝐵𝑅𝐼
❣️𝑅𝒜𝐵𝑅𝐼
最后嗌咗呢个甜品 老板推荐话系传统美食有啲似燕麦片又有啲似薏米 但系淋身好多 面头放咗旧超级无敌甜嘅蛋糕 呢个甜度有小小意外 不过成餐食辣中和都ok嘅
❣️𝑀𝒜𝒩𝒢𝒪 𝐿𝒜𝒮𝒮𝐼 $39
用印度🥭同乳酪mix埋一齐 劲浓郁滑喉 而且无添加糖都可以咁甜 解辣真系一流