2018-03-29 1057 浏览
今日约左个旧同事系铜锣湾食LUNCH,,佢带左我上一间日本野度,见到MENU D LUNCH SET好似几吸引,而且价钱仲好实惠。平时去开串烧舖多数都系净食串烧,但呢个SET LUNCH系串烧定食,都几得意,于是就叫左呢个 竹串顶级牛舌烧 $88 首先系沙律,味噌汤,同小食螺肉**味噌汤出色,一啲都唔hea!! 主角出场啦: 一共6款串烧,厚切牛舌、盐烧手羽先、芥末松板猪、翠玉瓜、秋葵、一口甜薯。有齐晒鸡牛猪蔬菜,卖相已经满分。味道都不错。厚切牛舌烧得好好味!!咬落去有小小油脂出黎,好香,仲有小小SO味!!好正呀!! 芥末松板猪个猪又系烧得好好味,个皮金香脆,但其实本人觉得佢同芥末就唔系完全好MATCH!!所以我都拨开左。盐烧手羽先就淡左小小,唔够入味。仲有我最中意既秋葵呀!!放左小小盐系面已经超好食!! 推介推介!! 食完仲有一个小甜品送,就系一粒绿茶糯米糍。NICE!! 朋友既极上鱼生饭都好丰富,虽然我冇食到,但朋友话好新鲜好大件,正野!!我下次又要试!!

首先系沙律,味噌汤,同小食螺肉
**味噌汤出色,一啲都唔hea!!

竹串顶级牛舌烧

食完仲有一个小甜品送,就系一粒绿茶糯米糍。NICE!!

极上鱼生饭
竹串顶级牛舌烧