2018-07-26
你知嫁啦,想知道边到有好西,除咗上网,就系问朋友。我个好朋友就话我知呢间既海南鸡饭好出色,叫我来试试。咁好啦,本身我都好喜欢系东大街揾野食,所以有一日就黎咗食。【海南鸡饭】$78好啦个海南鸡饭好普通,正常。我叫咗贵d果个鸡,正常,无咩特别,如果想试我谂平d果款鸡都okay。觉得个汤唔错,同埋放咗系个茶壶入面,保温既!其实本身都唔想写食评,因为无咩特别。但,我系想写佢个碟。 系呀 果个唔user friendly既碟。因为个碟,食到个人劲无心机。一,只碟定盘 好大好重,本身张枱已经好细,个碟搞到好逼,坐得好唔自在。二,所有食海南鸡饭要用到既野,个碟都为佢地设计个专属位置。因为fix好晒d位,令人无法自行set好每个人都有既最舒服既食饭阵式。是的,至少我有食饭阵式。三,要数最唔喜欢既,一定系放筷子果个位。因为个碟好flat,你想放低对筷子系唔会知要放系边。(个碟大到见唔到张枱,所以唔好叫我放对筷子落枱)但放返落个碟设计果个凹位到,因为设计问题,对用过既筷子系会油晒既。咁我系好难再用。总结,因为个碟,我食得好唔舒服。真心,只碟既用家评价就好主观既。可以唔洗理我。但系,只碟重到咁又凹凹凸凸,你
咁好啦,本身我都好喜欢系东大街揾野食,所以有一日就黎咗食。
好啦个海南鸡饭好普通,正常。
觉得个汤唔错,同埋放咗系个茶壶入面,保温既!
其实本身都唔想写食评,因为无咩特别。但,
我系想写佢个碟。
系呀 果个唔user friendly既碟。
因为个碟,食到个人劲无心机。
一,
二,
所有食海南鸡饭要用到既野,个碟都为佢地设计个专属位置。
是的,至少我有食饭阵式。
三,
要数最唔喜欢既,一定系放筷子果个位。
因为个碟好flat,你想放低对筷子系唔会知要放系边。
(个碟大到见唔到张枱,所以唔好叫我放对筷子落枱)
咁我系好难再用。
总结,因为个碟,我食得好唔舒服。
真心,只碟既用家评价就好主观既。可以唔洗理我。
但系,只碟重到咁又凹凹凸凸,你唔谂食果个既感受都谂下洗碗姐姐几辛苦?