之前都有帮衬过几次,都系叫花生酱煎饼,今日想试啲咸既,见到店面餐牌有爆芝士牛肉煎饼,于是爽快咁同店员落单。大约等10分钟,一拎到煎饼,发现唔对路,面头挤满浅黄色嘅酱料,最初以为系芝士,但系拎近就闻到一浸浓浓沙律酱嘅味,于是问店员佢话系沙律酱,当时心都离一离。由于本身唔食沙律酱,加上表面实在太多酱,有啲接受唔到,问店员可唔可以整过第二份?店员话唔得。问可唔可以帮手整走面头嘅酱?佢话好难整走,要自行处理,想退钱又唔得。店员话如果要第二份可以八五折,心谂如果再俾多30几蚊买一份煎饼咁真系….当时直程想唔要,但系冇理由摆低俾番店员,等佢又可以比下一个客,于是拎走咗。事后觉得好似俾人呃咗咁,因为店前餐牌冇写明材料,而店员强调店内嘅食品图片有标示材料,你估人人都咁仔细睇餐厅入边嘅图咩,点解舖头前面餐牌冇写材料,入边𠮶啲图先有写,讲啲唔讲啲,好易误导人😅。就咁睇字面"爆芝士咸牛肉剪饼"边个会估到会有沙律酱,建议佢下次可以改名,叫做"爆沙律酱芝士咸牛肉煎饼"🙏🏻试问边个会想钱买一份唔想食嘅嘢,好伤心💔。当时俾店主/店员一句图片有写耍走左,后悔当时冇据理力争,事实证明人太腍善都系冇好结果其实整一份煎饼要
其实整一份煎饼要几多钱,店主唔想负责任既态度,今时今日咁样做生意。😞本身想继续帮衬,而家真系无下次。

下边嘅图片系放咗太耐嘅煎饼,原本既相可以参考其他人既图😢
爆芝士咸牛肉
2025-01-11
$42 (宵夜)