2022-07-05 507 浏览
由于系油麻地上堂, 见重有半个钟先够时间, 于是求求其其入间餐厅快快医肚.见到旁边最近有间香港仔明记, 段估整个牛腩河都唔会太耐挂, 于是快快趣冲入去,叫碗牛腩云吞米加碟油菜算数.....当然, 米粉多葱唔该!首先讲吓环境先, 第一次嚟帮衬, 餐厅新净光猛, 原本冷气足够, 点知有件00后话冻, 叫老板娘熄冷气! 吓! 出面成30度㗎! 心里面爆哂粗口!好彩米粉极速上枱, 先试试汤底先!淡嘅?再先多啖!都系淡㖞!所以米粉都显得淡然无味!如果唔系赶时间, 会要求加猪手汁, 重要多汁!牛腩口感偏硬比较柴口, 虽然入味, 但唔系冧身煮法, 唔夹自己口味.同样地云吞内里虾肉都比较结实.介兰入口较爽口, 但我中意冧身.最后结论系..... 唔可以话唔好食, 只系唔夹自己口味, 有机会的话会试试其他可能无咁大失望.

当然, 米粉多葱唔该!

好彩米粉极速上枱, 先试试汤底先!

淡嘅?

再先多啖!

都系淡㖞!

所以米粉都显得淡然无味!

如果唔系赶时间, 会要求加猪手汁, 重要多汁!

同样地云吞内里虾肉都比较结实.

介兰入口较爽口, 但我中意冧身.

牛腩零云吞米粉

油菜介兰