2020-10-28
好想同朋友去主题餐厅,今日我就去咗呢间,大人小朋友都钟意既黄色鸭仔店舖,呢到有鸭鸭鸭~全部都系鸭🐤【B duck & Buffy】 全间舖既装饰,全部都系B duck & Buffy,好多黄色既鸭。德记茶楼,当然有B duck 图案既点心、饮品。除咗食物外,你仲可以买到B duck既精品。样样都好吸引😍 如果唔想单点点心,可以选择叫套餐:有新出既原只波士顿龙虾二人晚市套餐、精选二人套餐及招牌车仔面套餐 虾饺皇(3粒) $32睇到个B duck🐤 样子已经觉得好得意,好想一口咬落去🤭虾饺皮薄到晶莹通透,虾肉鲜甜好味嫩滑爽口 流沙奶黄包(2个) $28有个好得人钟意既B duck 🐤样子。奶黄包仲系热辣辣流心既,一口咬落去流哂出黎,个奶黄酱好正(真系好热,小心条脷👅🤭) 小笼包🥟(3个) $323粒一口小笼包,小笼包内原汁原味既汤汁热辣辣,肉质嫩滑又大粒,配埋个醋食都得 锦卤云吞(2件) $28呢个一定要食,大大只锦卤云吞,又香又脆卜卜,里面仲有爽口虾仁。点埋个甜甜地既酱汁一齐食,真系好正😍 德记招牌面 $68 x2 (河粉 及 米线)必食推介💥劲大碗,劲足料,有鸡翼、鱼蛋、猪肠、猪皮、卤
虾饺皇(3粒) $32
流沙奶黄包(2个) $28
小笼包🥟(3个) $32
锦卤云吞(2件) $28
德记招牌面 $68 x2 (河粉 及 米线)
必食推介💥劲大碗,劲足料,有鸡翼、鱼蛋、猪肠、猪皮、卤水蛋、萝卜、牛筋腩。一碗份量好多,米线质感爽滑;河粉质感适中,唔会太淋。每个𩠌都好入味,好正。
(温馨提示💞如果你细食可以叫一碗招牌面,2个人分嚟食,就可以再叫其他点心😋)
B Duck & Buffy 茶楼
旺角弥敦道575号Ladder Dundas 1楼