2020-04-25
今日有嘢做来左太子,经过望到呢间门口都几特别,望下餐牌原来系食饺子🥟嘅!都好啱我,有汤饺又有煎饺,另外仲有好多小食,选择都好多!所以就决定今日晚餐系呢度解决啦!入门口前度下体温保障下大家先!座位都分得好开,好安全!每次食饺子我都会拣一款汤饺同一款煎饺,来比较下😆!而今次汤饺方面就拣咗双拼(8只),韭菜猪肉同白菜猪肉各4只,而汤底仲可以有辣度拣,本身都钟意食辣所以一定系拣辣啦!不过喉咙岩岩好返都唔敢食太辣住,所以拣咗最小嘅小辣!来到就试左个汤底先,酸酸辣辣好开胃😋而白菜猪肉饺就较淡味、韭菜猪肉饺就较浓味,食完一只白菜再食一只韭菜真系配搭得啱啱好👍🏻饺子皮真系一啲都唔厚,真系皮薄馅靓!煎饺方面就拣左云耳椰菜猪肉饺(6只),食第一啖真系好有惊喜,个底煎到好脆,其他位置又好烟银好有口感👍🏻真系好正,不过就系细只左啲,两啖就食完一只!老实讲一份我都唔够食🙈!
入门口前度下体温保障下大家先!座位都分得好开,好安全!
每次食饺子我都会拣一款汤饺同一款煎饺,来比较下😆!