2022-11-09 309 浏览
无意中睇Openrice见到呢间新开的宠物友善餐厅,就好想带狗狗嚟。于是,趁平日放假,我哋就过咗嚟呢个从未踏足的地方喇。咖啡馆的位置几开扬、易揾,而我亦听到有食客话揸车过嚟,餐厅可以提供free parking,所以都几方便。嚟到的时候系下午茶时段,不过cafe就冇tea set提供。室外的位置差不多都由带同狗狗的食客占据咗,呢度果然系一间好受狗主人欢迎的新餐厅呢!因为店外仲剩番一张2人台,所以我同狗狗唔使花时间等位。我觉得连平日下昼都咁full,如果大家想带狗狗嚟,都系试下订座好啲。点餐系自助,扫QR code落单。餐牌里面都有唔少吸引的选择。我拣咗水水牛芝士蕃茄沙律($78)同Dirty(饮品跟餐加$33)。沙律系原型食物,咁就可以同狗狗分享啦!我见咁多客人带埋狗狗嚟,餐厅不妨设计个dog's menu,咁样就可以人狗一齐享受美食喇!水牛芝士蕃茄沙律上碟几靓,有青酱调味,几清新。得呢度的沙律、主菜都有素食选择,真系太好喇!Dirty上台时2层分明,提升咗我的期望,同埋呢度话晒叫做咖啡馆,应该咖啡系强项吧!不过,试咗一啖,我都几失望,因为咖啡几酸,唔系太啱我口味,吊诡的系,我一直等面

水牛芝士蕃茄沙律上碟几靓
,有青酱调味,几清新
。得呢度的沙律、主菜都有素食选择,真系太好喇!

水牛芝士蕃茄沙律

,吊诡的系,我一直等面层的咖啡慢慢流落去啲冻奶度,但系等咗5-10分钟,咖啡纹风未动
,于是我照样呷咗两啖带点酸的咖啡
。后尾觉得咁等落去都唔系办法,只好无奈用叉将佢搅匀,但因为啲咖啡唔够(饮咗啲),于是勉强混合咗后主要就系饮到冻奶味
。呢杯系我饮过最令人失望的Dirty ,而且只有人为动作先可以令佢变Dirty ,点解会系咁既??

(跟餐)Dirty

整体我对呢餐都系好评
,因为呢度的店员好钟意狗狗,再者食物唔错,至于我杯Dirty,可能。。。或者只系一次意外
?大家可以试下其他咖啡或饮品。呢度都几值得带狗狗嚟打卡,如果冇带狗,入餐厅里面坐都唔错呀,应该都好写意
2022-11-09