2017-05-28
九龙湾淘大附近有好多餐厅,所以放左工之后都特登过黎揾野食😎见到呢间餐厅个样好少女风,而且食物价钱都好合理,就决定食呢间啦入到店入面果然充满蓝白少风,好岩同好姐妹食下午茶。我去到已经系9点,所以店唔系好多人。菜式以韩国/台湾为多,照片睇落好吸引,价钱都好合理。我地谂左阵就简左几样野食。主食我地叫左韩烧肉汁烤牛肋骨,卖相同menu好相似呢个set包埋饭同汤,味道都好正。牛肋骨嘅肉质好软,但软得黎都有少少筋嘅口感,而且韩烧肉汁甜甜地,加上有洋葱嘅味道,变得更加鲜甜。牛肋骨并唔系全熟,所以切开可以见到牛肉带有粉红色,好嫩滑。牛肉嘅份量都有好多,一个人食会好饱。我地都叫左个士林炸鸡。虽然佢个名叫士林炸鸡,但我觉得佢系台湾炸鸡同韩国炸鸡嘅综合版。味道有d似台湾嘅炸鸡,但味道无台湾炸鸡咁重。而炸皮同size就比较似韩式,而且点酱都好似韩式先会有。炸鸡味道都ok,有好多种酱可以简,但我觉得唔点嘅味都已经ok,不过肉质有d干。另外,我觉得隔离嘅薯片味道都几好。蜜糖味几出,而且系我中意嘅厚切薯片。另外,我地都叫左个炖牛肉芝士饼。我觉得呢个就普普通通啦,芝士同牛都几多,可以做到微微拉丝嘅效果,但饼皮就有干,
牛肉嘅份量都有好多,一个人食会好饱。
另外,我地都叫左个炖牛肉芝士饼。我觉得呢个就普普通通啦,芝士同牛都几多,可以做到微微拉丝嘅效果,但饼皮就有干,特别系边边位。不过上面嘅汁都加番d分,d汁酸酸甜甜,中和番入面较浓嘅味。
最后,当然要叫番个甜品黎食啦。首先个卖相好靓,最岩打卡。而味道都ok,最下面系炸过嘅厚多士,上面摆满好多香蕉,cream,棉花糖同雪糕。甜度岩岩好,朱古力雪糕同香蕉好夹,而且雪糕唔似系平野。不过多士就干左d,一定要加cream或者雪糕先好食。
食左咁多野都系每人百几蚊,而且环境好靓,岩晒一班女仔黎食。食物质素ok,烤牛肋骨更系水准以上。不过有d食物就干左d,但总括而言都不错。