2018-10-21 799 浏览
得意点心名字特别,卖相可爱,造型吸引。单单睇菜单上的中文名字,都唔知𠮶样食物系咩,要睇埋英文解释先知。最后我哋拣咗六款,有五款系造型特别嘅点心。青瓜皮虾- 清新嘅冷盘,虾又大又爽,唔错。鸽吞凤梨- 即系凤梨酥。一个鸟笼有三只雀仔,凤梨酥就食得多,但系热辣辣新鲜焗起嘅凤梨酥就第一次食,好香。睇住流奶- 即系流沙奶皇包。食嘅时候真系要小心,真系流晒出嚟。流沙奶皇做得几有咸蛋香,又唔太甜。一笼八戒- 即系叉烧包。造型系猪仔, 十分可爱,唔舍得食。但味道就是普通的叉烧包。胭脂玫瑰- 即系馒头,但有可爱的玫瑰花造型,所以食嘅时候感觉零舍唔同,哈哈。玫瑰花挞- 即系苹果挞,造型十分精致,一瓣瓣玫瑰花瓣又系靓到唔舍得食。
青瓜皮虾- 清新嘅冷盘,虾又大又爽,唔错。