2016-03-27
去附近找朋友, 住起果头嘅佢就介绍黎呢度食沿途经过唔少餐厅, 以前多数只去黄埔船果边, 呢边真系少去晚上8点几, 已入座率有8成, 生意唔错呀, 咁应该朋友无介绍错既侍应安排门口的独立梳化位, 好似去名牌咖啡店的那种, 我钟意, 好舒服而入少少就系正常餐厅的木椅一坐下侍应已很贴心的送上1壶及2杯开水, 最钟意呢d很主动的餐厅主要吃的是西式, 也有心动的大热窝夫, 不过先点了咸食, 吃完看看胃子还有位置才点甜品啦朋友同我男友一样, 都系不喜红汁(蕃茄味)意粉所以就点了Creamy的卡邦尼 HK$72佢系芝士怪, 所以未食前已叫侍应给她芝士粉侍应都很乐意也有笑容, 没有觉得我们是麻烦客意粉的酱汁很充足, 每一条意粉都黏上酱汁, 内里还有半肥瘦的烟肉, 食落无咁斋我与她是中学同学认识到现在, 大家都知大家食野的口味大家都喜欢食零食, 尤其炸物香口脆口野都啱小食很多款都想点, 炸鱼薯条, 薯皮.....不过胃又得一个, 又想之后有位食甜品, 所以点了个"轻kang"d既疯薯+烟肉车打芝士都说朋友是芝士怪嘛, 来到闻到很香很热的味道, 是新鲜焗起的这个要趁热吃, 要不然芝士会变硬! 而疯薯本身都
沿途经过唔少餐厅, 以前多数只去黄埔船果边, 呢边真系少去 晚上8点几, 已入座率有8成, 生意唔错呀, 咁应该朋友无介绍错既
而入少少就系正常餐厅的木椅
一坐下侍应已很贴心的送上1壶及2杯开水, 最钟意呢d很主动的餐厅 主要吃的是西式, 也有心动的大热窝夫, 不过先点了咸食,
吃完看看胃子还有位置才点甜品啦 朋友同我男友一样, 都系不喜红汁(蕃茄味)意粉
所以就点了Creamy的卡邦尼 HK$72
侍应都很乐意也有笑容, 没有觉得我们是麻烦客
意粉的酱汁很充足, 每一条意粉都黏上酱汁, 内里还有半肥瘦的烟肉, 食落无咁斋 我与她是中学同学认识到现在, 大家都知大家食野的口味
大家都喜欢食零食, 尤其炸物香口脆口野都啱
小食很多款都想点, 炸鱼薯条, 薯皮.....
这个要趁热吃, 要不然芝士会变硬!
而疯薯本身都已洒上盐花, 所以是有味道的!
热气野好啱我地, 又可以连食连吹水
沙律菜新鲜, 鸡扒是整件上的, 份量都唔少架!
如果健美人仕吃一份都够了~
就是口这里的咖啡焙茶, 因为店内出名有可爱拉花的
夜妈妈就唔点咖啡啦, 怕训唔著
点了京都焙茶鲜奶 HK$36
拉的花可以拣猫仔, 熊仔, 龙猫等
是晚我拣了熊仔, 来到真的很可爱, 唔舍得把匙羹放进去....
唔饮唔饮还须饮, 抹茶味香浓, 已有适中的甜品, 唔使加糖 (我本身是少甜爱好者, 都唔觉得佢太甜)
好好饮, 下次都要encore!
menu上说明凡点花茶, 都可免费加水一次
我试了一啖, 未入口前都闻到很清香的花味 大家倾倾讲讲去到last order (10时多), 不过胃子没有多余空位再吃 甜品了, 而且又夜, 怕肥嘛
甜品一定再有机会来试的!