2021-05-13
呢间cafe有咩特别⁉️最特别系有超多猫猫 猫奴去到一定会癫🥰除咗咁之外 呢到嘅野食全部大件夹抵食🙌🏻味道都唔错架😝𠮶日同朋友两个人嗌咗三个set加甜品 真系饱到上心口🤰🏻.📌美式车打芝士猪扒 $69见到芝士加猪扒呢个配搭即刻嗌咗😍不过我原本expect会系切开有芝士流出嚟𠮶种🤣结果佢就系放咗啲车打芝士喺猪扒面头再去焗🧀芝士焗到窿窿地 有焦香味🔥猪扒质地几嫩滑完全唔干唔鞋又几掂㖞🤤扒会跟黑松露烧汁/蒜蓉烧汁 可以拣薯菜/意粉🍝朋友觉得芝士再加个蒜蓉汁有啲咸 我就觉得还好🤔大食嘅朋友真系有福 呢到嘅薯角份量劲多 仲要新鲜炸起 热辣辣脆卜卜🤩.📌烧纽西兰牛肉眼扒 $98牛扒就拣咗黑松露烧汁 估唔到个松露味又几香㖞😚牛扒就相对冇猪扒咁高质😟食落冇乜牛味 但系口感都唔差嘅🙈不过最正系佢真系超级大块 好抵食‼️.📌挪威烟三文鱼芝士意大利黑醋野菜沙律 $57佢跟餐都会送沙律 蠢咗嗌多咗🤣烟三文鱼好厚肉都有几多片😆佢虽然写有芝士 但系食落又唔觉🧐.📌跟餐会送凯撒酱面包粒野菜沙律 同$38饮品🥗饮品下个post再讲🥤面包粒有惊喜🥳佢唔系平时普通𠮶啲烘面包粒 佢仲要甜甜地 好似平时bbq蜜糖方包咁 好食🍞
📌美式车打芝士猪扒 $69
📌烧纽西兰牛肉眼扒 $98
📌挪威烟三文鱼芝士意大利黑醋野菜沙律 $57
食完主食都已经饱咗🤣但系女仔食甜品又有另一个胃😎呢到嘅窝夫坚好食🧇野饮都好靓又好饮😋
📌比利时窝夫配精选是日雪糕 $58
比利时窝夫其实就系大家成日听到嘅列日窝夫🇧🇪不过喺香港嚟讲都唔太普遍🧐佢比起一般嘅窝夫嘅味道香甜 口感扎实有咬口👅食落似甜甜地嘅面包😌窝夫面头仲淋咗啲蜜糖 够晒sweet🍯最欣赏系窝夫做到外脆内软 食落真系脆卜卜嘅 唔似平时𠮶啲软腍😍无论口感同味道我同朋友都劲满意💓如果拣多次会食少个餐要多份窝夫😭再配埋隔离pat忌廉同焦糖雪糕🍦成个combination好幸福🥳
📌草莓荔枝红莓干绿茶 $69
热茶有埋蜡烛座喺底keep住暖笠笠🕯️饮落好重莓味 酸酸地 好开胃好解腻🤤
📌苹果玫瑰普洱茶 $69
呢杯饮落就似普通嘅普洱茶 果味同花香味都偏淡😳
📌芒果荔枝梳打 $42
呢杯味道好fresh 酸酸甜甜🥰芒果味好鲜甜 唔系死甜味🥭荔枝同芒果嘅配搭唔错😎