2016-02-29
友人黎过话有得book位, 如果唔系有时会好爆冇位. 所以book左星期一晚上6:30pm, 但7:30pm之后先多人, 而且7成满. 所以都可以walk-in.一入门口见有鞋架, 进入前要除鞋著袜, 可能因为有猫, 所以保持地方干净.但去洗手间就用拖鞋入去, 食野同玩猫前都可以方便洗手. cafe 除左猫仲有益智游戏, 不过我都系为左食同猫.环境地方都大, 因为红色布后仲有店内一半空间. 开放式厨房都几好, 睇到食物制作速度.周围仲有好多猫猫相装饰. 玩左一阵猫猫, order左既野食就到. 其实都几好, 等野食个时唔怕闷.我同友人叫左dinner set, 有主食意粉, 饮品, 加钱有甜品. 另外试左个小食.蓝莓乳酸沙冰, 白桃乳酸沙冰:蓝莓味同白桃味都几突出, 而且够哂冻.不过沙冰打得唔够细滑, 有d粒粒冰. 而且比较甜, 饮完腻腻地. 应该走cream会好少少.烧鸡扒卡邦尼阔条面:鸡扒嫩滑, 个酱汁浓味, 煮得岩岩好. 阔条面吸哂个酱汁好正, 而且个面唔会淋哂有咬感.卡邦尼酱太少啦, 唔够拌面, 味道好creamy奶味浓重, 而且杰身挂到阔条面. 用茄汁画左猫猫图案, 好可爱好
所以book左星期一晚上6:30pm, 但7:30pm之后先多人, 而且7成满. 所以都可以walk-in. 一入门口见有鞋架, 进入前要除鞋著袜, 可能因为有猫, 所以保持地方干净. 但去洗手间就用拖鞋入去, 食野同玩猫前都可以方便洗手. cafe 除左猫仲有益智游戏, 不过我都系为左食同猫. 环境地方都大, 因为红色布后仲有店内一半空间. 开放式厨房都几好, 睇到食物制作速度. 周围仲有好多猫猫相装饰. 玩左一阵猫猫, order左既野食就到. 其实都几好, 等野食个时唔怕闷.
蓝莓味同白桃味都几突出, 而且够哂冻.
用茄汁画左猫猫图案, 好可爱好治愈.
炸猪扒好香好脆, 啖啖肉唔会好鞋.
芝麻酱好浓郁, 鸟冬同个酱好夹, 系冻食好似沙律. 食完唔油腻.
同样有猫猫图案好吸引.
卤水鸡翼卤得好入味, 仲要d肉好滑唔会老哂. 捞左蜜糖甜甜咸咸, 原来都几好味夹到既.
蓝莓酱就好足料. 但个蛋糕太厚实, 芝士味唔算好浓. 饼底同样太实. 有好多猫, 中意猫既都可以黎食下野玩下猫.
总括, 有野食又有猫玩, 食物又唔差, 岩朋友情侣倾计饮野. 等食物时又可以周围走动同猫玩/影相, 唔会有闷场.
题外话/补充资料:
店内猫是流浪猫或领养猫.