2023-08-14
一早已经答应陪朋友去猫猫cafe,今日终于抽到时间去啦!!荃湾店好近地铁站,响B出口经天桥行落嚟大河道,三分钟就到!今日上去时唔算太多人,一入门有位置畀你换拖鞋,仲有酒精搓手液提供,清洁好双手摸猫猫,啲猫猫都放心啲~店员好细心提醒晒所有要注意嘅地方,之后就安排好座位。佢会畀个大胶袋你袋住啲手袋杂物,以免被猫猫弄脏或者误咬。店内只提供饮品同蛋糕,并无正餐供应,价钱比想像中便宜。店内的猫猫都十分可爱~虽然不是每一只都会黏人,但全部都可以任摸任撸~基本上你嘅手机系冇乜时间可以放低,每一秒都可以影到可爱沙龙…店内会提供小食畀你购买嚟喂猫,但店员真系好细心,因为渐渐客人多咗,佢就只提供小份零食(有分大细),以免猫猫过饱~当然,佢哋都好有性格,有啲食饱咗就唔再so你,有啲就不断问你攞嚟食~基本上店内清洁卫生情况比想像中优秀,地上基本没有猫毛及猫砂,但因为猫猫数量多(有二十多只),难免会有少许味道,但几分钟后已完全察觉不到了。店内以逗留时间计算,$58/小时,小朋友仲有折扣。我自己都有养猫,所以睇得出店员都是爱猫之人,整个体验感觉非常良好!