2024-03-20
呢间茶店有好可爱的嘅熊仔冰茶,茶款的选择亦非常多。熊仔冰茶绝对吸引到我买茶,我就系为左熊仔冰茶而饮😜!!偶然发现呢间既茶底又香又浓!茶味雪糕都完全唔逊色!绝对系可以以茶味取胜的茶店。店员会即场系面前浸左只熊仔,熊仔冰茶系由茶制成既熊仔造型冰,融化后茶味都没有变淡。熊仔我拣左生普洱。生普洱陈香馥郁、淳厚回甘,夹杂住梅子、菊花、荷叶的香气,系一杯好茶!🌟滇绿玉针听店员讲系佢地特登订返黎既茶。店员会即场冲茶,同即刻比一细杯我地试下只茶香,饮完闻下个杯会发现香味挂杯。佢地都有比建议可以常温饮,个香味会更加出。饮第一啖茶香已经冲哂上黎,茶味浓郁,入口回甘, 呢款绿茶好惊艳!🌟港式奶茶见到劳斯莱斯级别,见到立即买支饮下。奶茶无糖,啱晒追求健康嘅朋友。奶茶饮落口有淡淡嘅奶香,唔会盖过有淡淡嘅果香嘅红茶茶底,果然出色!Gelato雪糕分茶粒及幼滑我拣左正山小种味,正山小种的香气有玫瑰、橙、姜,以茶制成雪糕仍可以保留到茶香浓郁的感觉,奶味亦没有盖过茶香。食完会想食多杯!
🌟滇绿玉针