2023-01-25
呢晚相约朋友喺观塘晚饭,用膳后大家都话要 fill 吓个甜品胃🤪 朋友话想食梳乎厘pancake,即刻用个app search 吓,大家一致拍板拣咗呢间日式人气梳乎厘班戟店朋友系抹茶控,谂到唔使谂就order 咗份”Uji Matcha Soufflé” 同 “Iced Matcha Latte” 怕冻又养生嘅我就拣咗 “Hot Hojicha Latte” 😬🔸Uji Matcha Soufflé 热辣辣疏乎厘pancake 配 冻冰冰抹茶雪糕一啖冻、一啖热,再冷热一齐放入口,够哂过瘾👯♀️疏乎厘pancake 软绵绵,微甜而且有蛋香,入口即溶除咗雪糕,仲有浓郁嘅抹茶酱、甜蜜嘅红豆 同 烟靭嘅抹茶蕨饼;层次非常丰富🔸 Iced Matcha Latte抹茶控话收货,话呢晚好’抹茶’嘅呢~ 🍵🫶🏻🔸 Hot Hojicha Latte 🐷🌸一上枱大家都大叫得意,争住影相📸原因系有个可爱猪猪拉花好•得•意•㗎😍~~茶香,烘焙味及甜度适中~好睇又好饮~呢到嘅pancake摆盘靓靓,热饮又有可爱拉花,环境舒适,同朋友愉快相聚,fill 埋甜品胃相当满足😌
🔸Uji Matcha Soufflé
热辣辣疏乎厘pancake 配 冻冰冰抹茶雪糕
一啖冻、一啖热,再冷热一齐放入口,够哂过瘾👯♀️
疏乎厘pancake 软绵绵,微甜而且有蛋香,入口即溶
🔸 Iced Matcha Latte
抹茶控话收货,话呢晚好’抹茶’嘅呢~ 🍵🫶🏻
🔸 Hot Hojicha Latte 🐷🌸
一上枱大家都大叫得意,争住影相📸
原因系有个可爱猪猪拉花
好•得•意•㗎😍~~
茶香,烘焙味及甜度适中
~好睇又好饮~