2017-06-11
呢排天气超级好,热到癫,最啱就系去沙滩游水。难得今日放假,带埋阿女出嚟去游下海水。游水之前梗系医饱个肚先啦,去左附近最近嘅商场,见到呢间xoxo cafe门口好吸引,绿蓝色嘅装修令人觉得好舒服。门口仲有只公仔,阿女即刻话想入去坐。而且见到食午餐送haagen dazs雪糕,二话不说就即刻入左去。午餐 由$42 至 $72 北海道牛乳蛋包饭拼吉列鱼柳配牛肝菌汁 $63 - 呢个滑蛋炒得好滑,鱼柳炸得够脆,里面唔会好干仲好juicy,牛肝菌汁几特别又够多,捞饭一流~黑蒜蓉鸡汤盐酥鸡排面 $42 - 鸡扒炸得好香口,配埋黑蒜蓉够惹味~ $68 - 呢个pesto sauce 连埋啲cream炒出嚟好香,啲蚬肉好鲜甜,应该几新鲜,又唔会有沙~另外散叫咗 铁板芝士烧猪肋排 $118 - 一见到呢个铁板芝士餐,对于我呢个芝士控嚟讲,梗系唔会放过啦。 呢个食得我好满足,芝士铺满咗成个铁板,仲可以做到拉丝嘅效果,芝士迷唔好错过~ 正! 烟三文鱼 烟腿 All Day 三文治 $68 - 呢个一上枱,个个哗哗声,原来咁大份,好似成个雪山咁, 切开里面仲有个流心蛋, 面包焗得好脆,蛋白夹埋烟三文鱼同
门口仲有只公仔,阿女即刻话想入去坐。
午餐 由$42 至 $72
烟三文鱼 烟腿 All Day 三文治 $68 - 呢个一上枱,个个哗哗声,原来咁大份,好似成个雪山咁, 切开里面仲有个流心蛋, 面包焗得好脆,蛋白夹埋烟三文鱼同火腿食,中和左个喊味,岩岩好~ 呢个影相呃like一流!
咁热唔少得嘅梗系叫番个冰冻甜品啦,我地叫咗个XOXO冰花蜜语草莓味 $62 - 士多啤梨系我姪女至爱,刨冰出场大家抢住一人一啖,好快就食晒。士多啤梨酸酸甜甜,食落特别refreshing~
另外叫左呢杯lab 流行分子甜点 - 巨峰提子 $58 - 入口好重提子味, 粒粒原波入口即溶化,里面仲有条状啫喱可以慢慢叹 ~
经典 冰珍珠奶茶 $29
最后当然唔少得食午餐𩠌嘅两杯haagen dazs雪糕