2018-01-07
沙田石门至从有京瑞克广场,渐渐热闹起来,京瑞广场一、二期开咗大量新小店及餐厅,继之前亲子茶楼,今日去试 点馔Dim Sum Deluxe,可爱点心小店,超级吸引。我哋一早11点正凖时等佢开门攞位,店舖其实唔大,枱都只可以放大概10张,而我哋一行10人三个家庭,已经占咗整间小店一半,好彩一早到,因见佢哋电话不停响要订位亦有人等位,相信想试新嘢大有人在。服务态度唔错,门面有两个人,厨房亦都有两个,点菜落单程序简单快捷,上菜时间亦都非常神速,整体感觉好顺畅,一直亦有人加水及清理枱面食完碗碟。食物方面就非常有惊喜,点心外形有趣,同图片一模一样,份量亦唔细件,一向唔好食嘅哥哥见到得意点心都食不停,超兴奋,原来可爱食物卖相真系会增加食欲。我哋每样叫少少试下,价钱相对地比一般茶楼贵亦算合理,不过点心唔系款款咁有睇头,好似小朋友最爱叉烧包、马拉糕、烧卖就系一般普通造型,不过价钱亦无特别平,感觉就有d唔抵食。我哋亦有叫饭,不过其实唔需要,小朋友食点心都饱,饭份量亦唔少,不过饭同点心同价,咁食饭又会饱肚d,不过就无乜特别新奇,一般蒸饭类。