2011-09-08 67 浏览
公司联欢,谂住开开心心夹钱食海鲜,点知.......蛏子皇:食过都知有几大只,点知一围十二人,得两三个有完整一只,其他都系得啲「碎」左手指尾咁大旧。豉油皇虾:十围枱,每围十二人,居然有啲得九只,有啲得十只。濑尿虾:平均七吋长一只,但唔知点解只只同我一刀两断,上半截揾唔返下半截,啲肉系霉嘅。海鲜汤:滚水一样。蚝煲:有一半变左蚝豉。我地去相熟海鲜档买海鲜(我同事屋企开嘅)佢地话我地一百二十人佢地都数左(真系有数)一百三十几只虾俾我地;海鲜汤就执左廿斤料,平均每围有两斤原料,就算得虾壳同鱼骨都有味啦,何况当中有蟹同啱啱瓜左嘅斑仔,但酒楼个梁总经理居然话啲蟹煲溶左㖞(真系闻所未闻)仲有㖞,原先啲料唔见左,但居然俾返只海星我地㖞(真系多谢哂)咁啲虾唔通生猛得滞自己走左?打开门口做生意,居然打猫打成咁,咁样做生意,真系好可怜。。。最惨人地唔知以为搞手赚大钱,真系赚左就唔会系度呻啦,搞到今日都仲要解画,睇嚟我地先最可怜。。。
公司联欢,谂住开开心心夹钱食海鲜,点知.......
豉油皇虾:十围枱,每围十二人,居然有啲得九只,有啲得十只。
海鲜汤:滚水一样。
蚝煲:有一半变左蚝豉。
2011-09-02
  • 消失的豉油皇虾,干坤大挪移海鲜汤,五马分尸蛏子皇,瘦身前后蚝煲,霉头濑尿虾