2019-01-22
前几日同朋友去尖沙咀行街,之后行到近尖东个边,就去左首都商场行,行行下见到有间香港邮意的餐厅,见7点几时间,但间嘢无乜人,所以就谂住食下饭同hea下。原来呢间香港邮意系自助餐厅,自己买嘢食,自己拎,仲要自己执返个盘同分返餐具,但系我地行到好累又有点肚饿,至在想揾个地方hea,又医到个肚,所以都照拣。我地每人order左一个意粉,我拣左香草汁菠菜杂菌意粉,而我朋友就系黑松露汁杂菌意粉。先讲我个意粉先,个意粉都几咸,唔知系味精重定点,食完超口渴,除左咸味亦食唔出咩特别的味。因为超口渴,所以想问佢拎杯水,但发现佢写鼓励饮佢地的咖啡,所以唔提供水,更推销有气矿泉水。建议大家真系想试,可以自备水,或者行前几步去买水,因为唔饮嘢真系唔得。至于我朋友点个个意粉,味道还可以,比我个个好,无我个个咁咸,但一样都食到超口渴。总括而言,只要对食物没有要求,唔追求好味、肾功能好同有带水,只求揾地方坐,又唔想食同坐麦当当快餐店,先考虑到香港邮意。