萨莉亚一向系穷人恩物就系人都知(喺日本同强国计返个rate仲平),有一次同人去深水埗倾嘢,佢这有间意大利菜几好,但原来佢指嘅系西九萨莉亚,当时有成过半百人排紧队,我当堂吓一跳,然后得啖笑,好在荃湾店从来无咁浮夸。荃湾比较多人熟知嘅可能系熊猫酒店Aeon内𠮶间,但对面百佳商场就有一间后期少少开而客人比较少嘅分店,通常都唔使排队。之前见有KOL推介墨鱼汁意粉,$32,我之前一向帮衬萨莉亚都系食焗饭,今次就试吓新嘢。卖相真系麻麻,系白意粉捞墨鱼汁唔系真嘅墨鱼汁意粉。有几件鱿鱼圈但都几硬。而最出嘅味道系蒜头粒嘅味道。如KOL所形容嘅神级美味的确完全谈不上,但咁嘅价钱仲想点。不过都系招牌焗饭好食啲。

墨鱼汁意粉

2017-07-04