我本来系九龙果边住既,平日基本上冇咩事都唔会入元朗一次,不过今次咁岩个FRD系外国番黎,咪一齐入去元朗佢啰!到左夜晚想食饭,个FRD话系外国好耐冇食日本嘢,就贪个就脚,系楼下食左E间----瀛喜日本料理。通常食得放题都预左刷番餐鱼生先,所以个人认为,身为头盘既鱼生,系决定左食客对成间餐厅的感觉。就好似人同人之间的第一印象,FIRST IMPRESSION好,食客或多或少都会对餐厅一好印象,之后食落去都条气会顺D。但放题铺系任食既,以三文鱼为例,要求佢下下比至靓既有油香既三文鱼腩比客人食,又似乎有D强人所难。所以必须平衡,质VS量,E间铺用既三文鱼讲真唔系咁TOP,但其实唔差,有中上水准,系放题舖黎讲,系合格有突,ABOVE MEAN。我地几个净系三文鱼,大大话话都食左近200切。 食完鱼生就食寿司,又讲真,放题E家嘢系食客角度,寿司可免则免,无计,因为限时任食,入得去一定想食多D先觉得自己抵架,人性。咁寿司,咪就系多旧饭啰,多旧饭呀!!!!大家都怕食埋旧饭会饱,净系食旧鱼生又怕人地觉得唔比面,比人话哂嘢,唔好意思,所以,寿司果张纸都唔系咁多人有攞起过。但我咁岩见佢有火炙寿司,
鱼生
寿司
食完鱼生就食寿司,又讲真,放题E家嘢系食客角度,寿司可免则免,无计,因为限时任食,入得去一定想食多D先觉得自己抵架,人性。咁寿司,咪就系多旧饭啰,多旧饭呀!!!!大家都怕食埋旧饭会饱,净系食旧鱼生又怕人地觉得唔比面,比人话哂嘢,唔好意思,所以,寿司果张纸都唔系咁多人有攞起过。但我咁岩见佢有火炙寿司,心谂不如试一两旧。点知佢一黎,我心入面打左个突,暗地比左个
佢,因为佢好体贴,系细细旧、一啖食得晒既迷你寿司
咁就试多几款都唔怕饱啦
炸物
炸物----我净系叫左3款: 芝士年糕、炸饺子、炸蚝。芝士年糕E样嘢,系放题又系虾人食既,无论点都好,佢都系腻既,食唔得多,不过我系年糕迷,次次见到年糕E2只字,都忍唔住叫下,今次都唔例外
佢个年糕又系令人心动既,热辣辣一摆入口就溶系口。芝士味系口入面四散,果个FEEL真系掂呀:)
(不过提番大家,小心辣口)
至于炸饺子,E样真系平平无奇,重点要衬热食,冻左个皮会好硬,入面D肉又冻晒

炸蚝又系另一样几好食既,佢地D蚝都有我食指咁长,算几大只又够厚身。但ED炸X炸X既嘢食,我最怕系佢太多炸粉,多到好似食粉咁,喧宾夺主,E间放题就整得几好,加上蚝本身唔差,一啖咬落去,仲有D蚝汁渗出黎,成个口就即时充满晒蚝既鲜味。齿颊留香
饮品
嘢饮方面就都系例牌汽水,冇某牛奶忌廉既牌子,略逊
天妇罗虾
蒜香牛柳粒
题外话/补充资料: OVERALL都系一间有心又好食既放题,寿司果到真系太为顾客着想:)))建议大家都去试下
2015-04-20
鱼生
寿司
炸物
天妇罗虾
蒜香牛柳粒
  • 炸蚝、鱼生、芝士年糕