以往我好钟意食长沙湾间泰城,个冬阴公河粉真系不得了,又浓又多料。可惜不幸折左,自此就冇遇过质素好的泰国野。直至我遇上Sun Thai!!!><好开心,希望又返返黎啦。第一之试系在我家楼下,搬左去W Square 就冇试过lu。临去韩国之前唔知点解好想食一次泰国野,咁就举家去食了。搬左之后地方大好多又靓好多,连本menu都好有气派呀!唔系讲笑,我一直都觉得呢度个冬阴公好得!酸辣都适中,入面有大大只虾非常足料。只虾连汤一齐煮、居然都keep到虾的鲜嫩,十分难得。于是当晚系唔够饮,要叫多一碗。未搬之前,柚子鱿鱼沙律系on menu 的,亦系我每次必叫的item!但搬左之后得返柚子沙律,fine都照食。柚子非常新鲜唔会苦同太酸,份量亦好足,粒粒果肉咬落卜卜声,very juicy and refreshing!但系始终好挂住有鱿鱼柚子沙律,因为真系整得好好,希望可以恢复返啦。牛油鸡翼系一定一定要推荐俾你地,好好食。皮脆脆地上面啲配菜全部都好入味,尤其系个洋葱,啲辛辣味都消失晒,正!牛油鸡翼个味好浓好浓好浓但食左都冇觉得口渴,反而想一食再食。我三个人,一人2只arm arm 好。
细冬阴公
直至我遇上Sun Thai!!!

搬左之后地方大好多又靓好多
,连本menu都好有气派呀!
柚子沙律
希望可以恢复返啦。
牛油鸡翼
泰式生虾
生虾咁跳生虾咁跳><呢只绿绿地既酱点生虾又系几鲜味bo! Sorry ar, 唔知只酱用咩材料整添。虾大大只,去晒啲肠,肉与结实爽口
。但系的都系钟意日本甜虾多啲,因为真系甜好多。
青酱焗青口
所谓的青酱焗青口只不过系类似芝士加啲杂灯笼椒,味道唔吸引又唔突出,仲好似有少少浪费左个青口…但幸好青口唔老,勉强可用作送饭。
咖哩炒蟹
咖哩蟹唔系好够辣,少许太甜。但蟹肉好多亦吸收晒啲酱,最重要系价钱相宜。
青柠蒸石班
青柠蒸石班个味好怪鸡,我接受唔到><好似洗洁精
。条鱼亦都太大,唔够滑。
Overall来讲有80分以上,但味道比搬前咸,请多多注意!
用餐优惠
优惠券