之前有好几位朋友推荐过呢间餐厅,今日经过中环终于有机会试一试啦😋 呢间餐厅装修好特别 中西交融 店员全部都十分热情 会主动同你介绍同推荐菜式 😀 菜式看似好熟悉 但见到菜名几得意配搭好新颖😆 我地两个人叫左两杯啤酒、二个小食和一份主菜~-24小时慢煮伊比利亚叉烧,玫瑰露九龙酱园豉油王卤狮头鹅肝配温泉蛋,香喷喷猪油捞饭可能睇起嚟几普通 但可以话系我食过最好食嘅叉烧饭😋 叉烧肥瘦均匀 肉质松化 油脂香气四溢 另配有一块鹅肝 配埋猪油捞饭一齐食真系几香 本身仲以为猪油捞饭一定好油 但点知食落一d都唔觉得油腻仲好香添 下次一定再encore🤤-脆炸蟹肉饭波配浙醋泡沫蟹肉波炸得一d都唔油腻 咬落仲有d饭焦嘅感觉 里面蟹肉份量十分足料仲好鲜甜🦀 虽然有米饭但没有盖过蟹肉嘅丝丝质感和鲜味 蟹肉波底部系浙醋酱汁 配上蟹肉食真系好夹-双籽三文鱼籽三文鱼他他配香脆云吞皮三文鱼同三文鱼子分量几多味道十分惹味 有少少辣辣地 一d都唔觉得腥 配埋脆炸云吞比感觉好新鲜又好夹-Local Taps叫咗两款啤酒「狮子山下」和「喵」🍺 狮子山下果味比较浓郁 有淡淡桃香味 真系好啱我🤣 我谂女仔应该会几钟意饮 入口好顺滑
脆炸蟹肉饭波配浙醋泡沫
双籽三文鱼籽三文鱼他他配香脆云吞皮
Local Taps
叫咗两款啤酒「狮子山下」和「喵」🍺 狮子山下果味比较浓郁 有淡淡桃香味 真系好啱我🤣 我谂女仔应该会几钟意饮 入口好顺滑 一啲都唔觉得苦
真系样样都好好食呀🤤 下次再过嚟试吓其他菜式啦~