2021-02-28
📍NUTTEA (九龙湾) Nuttea系台湾引入首间纯素坚果奶茶品牌,而家九龙湾都开咗分店啦!🥰Nuttea茶结合左五种坚果,分别系腰果、核桃、杏仁、榛果同夏威夷果仁低温萃取而成,佢地既饮品不含牛奶同奶精,💁♀️适合有乳糖不耐症人士饮用。𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:🤎 乌龙坚果奶盖茶 ($35)坚果奶盖非常高质🤤!奶盖咸中带点微甜,🌰比一般奶盖更香滑扎实,而乌龙茶茶底茶味香浓,饮落去感觉好清新✨,正好中和左奶盖嘅油腻感!🤎 宇治坚果奶茶 ($37)坚果奶散发住浓浓既坚果香味,口感醇厚!🍵而宇治嘅味道唔会比坚果盖过到,饮落去仲好夹添!𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍九龙湾宏冠道6号鸿力工业中心B座地下B1B1号舖Shop B1B1, G/F, Block B, Proficient Industrial Centre, 6 Wang Kwun Road, Kowloon Bay
𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
🤎 乌龙坚果奶盖茶 ($35)
🤎 宇治坚果奶茶 ($37)
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍九龙湾宏冠道6号鸿力工业中心B座地下B1B1号舖