2019-02-04
湾仔区晚市多数好静,但好味又抵食嘅Paisano's晚餐时段都系人头涌涌,学生占左唔少人。次次行过桥底都闻到好香pizza味,今日终于有机会试,完全冇令我失望!Pizza可以一个slice或者成个咁买,order完佢地会即时焗热返至俾客人,保证做到拉丝效果。黎到Paisano's Pizzeria,当然要试同名招牌pizza!配料包括肠、蘑姑、洋葱、橄榄,味道极夹!传统嘅意大利饼底唔会好粉好厚实,水份、面粉、空气比例适中有咬口,渗入淡香橄榄油同融化左嘅芝士,我够胆讲呢块可能系全香港最好味嘅pizza!必食之选!另一块系four cheese pizza,有齐mozzarella、cheddar、provolone、parmesan芝士,岩晒一众芝士怪!另外亦叫左个pesto pasta with chicken,即叫即整要等大约10分钟。意粉就明显逊色左啲,酱汁太多太浓。不过其实都好少人叫意粉。