2025-02-19
海防道熟食档都几出名 呢排天气唔热 可以入内一食,环境干净 全场都挂满港式红灯罩 好有街坊感是日无做功课 只系随心揾一档坐低,拣左一入去右手边第一间「合香园」,周未下午1点半 全场满座沙嗲牛肉餐肉面 $38餐牌标明「本店招牌沙嗲类」咁就试一试,沙嗲酱微微花生味偏辣的,比汤冲开左 食落唔太够味 比多少少酱可能好D,牛应该系新鲜 牛味浓郁而有咬口冻柠茶 (跟面) +$16跟面食点一杯冻饮加$16,非常想知原价系几钱一杯? 收得呢个价 一定系有返咁上下质素,茶底系偏向清新口味 入口零苦涩,我个人都OK呢个style咖吔多士 $22 问店员姐姐佢地咖吔多士定咖吔西多出名D好食D,佢好坦白地建议我: 「要咖吔多士啦 依家好多人 叫西多有排整」,咁就试试咖吔多士先,厚多士面溶上一层薄薄牛油 再涂一层薄薄咖央酱,个酱椰奶味重 同平时食既味道有D唔同*可能只系我唔识叫好野食,欢迎指点我迷津
沙嗲牛肉餐肉面 $38
冻柠茶 (跟面) +$16
咖吔多士 $22
*可能只系我唔识叫好野食,欢迎指点我迷津