2024-04-28
记得好耐之前Duck哥🦆同阿仔嚟食过一次,记得当时餐厅老板👨会主动同客人倾偈,问佢地意见,睇得出佢地系有心去做好间餐厅💯。今日咁啱又同阿仔经过,又见到餐厅老板👨,佢同Duck哥🦆讲,啱啱换哂啲厨师👨🍳,叫我入去食下,咁我就同阿仔再食多次🥰。珍宝火车头汤河 $88非常足料,除咗有生牛肉、牛丸之外,仲有牛,札肉和萝卜,不得不提个汤底😍,有够香又够浓,但又唔会盖过材料嘅味道🤤。越风味小食拼盘 $118墨鱼饼🦑,虾饼🦐,春卷表面炸得非常香脆,墨鱼饼同虾饼有食材本身嘅香浓味道,肉质弹牙😍。春卷同蒸粉包同样馅料丰富饱满。扎肉带有淡淡嘅猪肉🐖香味,样样都好食😋!咖哩软壳蟹饭 $82 (饭 转 3件蒜蓉包 +$18)软壳蟹🦀炸得香脆干身🥰,里面保持鲜味湿润😋。最正系个咖哩,味道又香又浓🥰,蘸埋蒜蓉包一齐食,好味道到不得之了😋。芒果软壳蟹米纸卷 $68一共有4️⃣件,用薄薄嘅米纸包住新鲜香甜嘅芒果🥭,正好中和了软壳蟹🦀嘅油腻。鲜榨牛油果沙冰 $38由于系即榨,所以牛油果🥑味特别重,重点系唔太甜,沙冰够绵滑,好饮🥰。新鲜椰青 $38阿仔就叫咗个椰青🥥,味道清甜,解渴一流😋。都话老板用心经营,系餐
珍宝火车头汤河 $88
越风味小食拼盘 $118
咖哩软壳蟹饭 $82 (饭 转 3件蒜蓉包 +$18)
芒果软壳蟹米纸卷 $68
鲜榨牛油果沙冰 $38
新鲜椰青 $38
阿仔就叫咗个椰青🥥,味道清甜,解渴一流😋。
都话老板用心经营,系餐厅迈向成功嘅重要一环🥰。换哂啲厨师,老板亲身试味,令餐厅变成了可能系Duck哥🦆食过最好食嘅越南菜馆?!