2018-09-09
#美食推荐一间隐世凤爪专卖店,应该话系隐藏系街市既凤爪专卖店—强记凤爪。住左大埔甘耐都系近排先发掘出离,我食过一次就好上瘾,间唔中就会去买,可能系我食过最好食既凤爪!!凤爪白雪雪,本身就卤过,有少少咸味,而且非常爽,佢会配以即场调味,有好多种嫁沙姜、白云、麻辣、香辣等等......仲有其他,大家可以自己慢慢拣,捞埋就好野味。个人觉得沙姜(咸咸香香)同麻辣(麻的好过瘾,食辣既朋友最爱)最好味,食过之后一定会番转头买,回头率好高,记得叫佢放多啲芝麻,佢啲芝麻炒得好香,可以话芝麻令凤爪更锦上添花。凤爪有分有骨同无骨,无骨就贵啲,但我钟意食有骨既,食凤爪梗系要啃下啃下,啲味会更出。除左卖凤爪出名之外,佢仲有好多其他冷盘小食,有鸡软骨、鸡肾、猪手等我,今次买左鸡软骨,真无非常爽脆,配以麻辣,可以话系送酒佳品。大家经过大埔新街市千万唔好错过,买番盒离试下,买几多都得,冇话一定要你买几多,例如买一磅都可以拣唔同味,比你试多几种,非常贴心,店员服务态度非常好,和蔼可亲,非常欣赏。地址:强记凤爪 (大埔)大埔乡事会街8号大埔墟街市及熟食中心一楼SM04舖ig: year19.92 #喜欢比个like #
地址:强记凤爪 (大埔)
大埔乡事会街8号大埔墟街市及熟食中心一楼SM04舖
ig: year19.92 #喜欢比个like
#美食 #美食分享 #开心share #food #foodie #大埔友 #金舌头 #不定期分享 #产品 #凤爪 #白云凤爪 #啃 #麻辣 #沙姜 #小店