2019-03-13
要系呢头揾食,尤其系火锅系列,真系相当头痛,单系呢条街已经有好几间有名火锅店,今晚同友人去左呢间门口挂上最强鸡煲宣传架大部份已经被订枱,好彩仲有张空枱,室内装饰走怀旧香港路线,玩味十足落单纸有齐鸡煲/火锅汤底/火锅食材/小食/饮品等,望落价钱都算合理价既然谓最强鸡煲,点可以唔会一会佢呢?! 呢度鸡煲,除左可以选辣度外,居然有得算要鸡比/鸡胸,欢喜啖啖肉的友人现出心心眼我地要左鸡比拼鸡胸,焗3-4分钟就食得打开见到芫茜差唔多舖满成个煲,正呀!浓香惹味酱汁与鸡件完美混合,仲有甜口洋葱,少少娃娃菜,同埋索汁猪皮,材料够晒足鸡胸肉煮完食落唔嚡㖞,有惊喜呀,同鸡比肉一系混埋一D都唔输蚀,麻辣中带D甜味,愈食愈滋味!食完鸡煲,加$20可以转新煲加自选汤底 (芫茜皮蛋汤)进行火锅时间呢客鬼马墨鱼系呢度红星,唔少人都会叫,其实即系墨鱼滑酿系油炸鬼上,面头再有蟹籽侍应话墨鱼果面烚1分钟就食得口感先有墨鱼滑弹牙; 蟹籽脆卜卜; 油炸鬼索左汤变得腍身,好过瘾㖞!而好牛的我地叫埋呢客手切顶级安格斯 ($159/小)肉色颇靓仔,大细都OK,脂肪分布尚算均匀,烚几秒就食得,肉味偏浓,带少少嚼口!友人欢喜食鱼,特
既然谓最强鸡煲,点可以唔会一会佢呢?!
我地要左鸡比拼鸡胸,焗3-4分钟就食得
打开见到芫茜差唔多舖满成个煲,正呀!
侍应话墨鱼果面烚1分钟就食得
而好牛的我地叫埋呢客手切顶级安格斯 ($159/小)
友人欢喜食鱼,特别系鳝片,呢客白鳝片 ($99)系为佢而叫
每片唔算细,最怕烚完得番一旧仔,肉质软腍中皮位带点嚼口,食到鱼甜味!
火锅又点少得菜呢?! 呢客什菜蓝 ($79),集合左几款蔬菜,有白菜,菜心,皇帝菜,娃娃菜,生菜及粟米,份量都唔少!
总括黎讲,食材新鲜,份量亦够对眼,鸡煲亦出色,回头率偏高!