2024-06-22 2922 浏览
一早订咗位,个朝收到message可以叫定嘢食。见到个餐牌好疑惑,你哋见到食物名就会明。唔理咁多就每个主食各一,汤每人一个,甜品一个。墨式青椒芫茜忌廉酱凉拌烟斗粉配温泉蛋好味,少少带酸好开胃,烟斗粉Al dente,笃爆只温泉蛋一齐吃更香。后来我哋叫多一客配煎天贝(挂住食冇再影相),天贝系印尼发酵嘅黄豆饼,质感有点像硬豆腐,煎香咗几好食。甜椒烤南瓜藜麦车厘沙律拼烤麦配中东鹰嘴豆酱沙律好好食,南瓜软糯,羽衣甘蓝没有青草味,甜椒同车厘茄都好甜。烤麦饼配埋私心选嘅鹰咀豆酱(其实有几款自家制嘅酱),都系好食(词穷了)。印度菠菜羊奶芝士masala 伴长米饭长米饭软硬适中,masala酱汁都几惹味,拌饭一流。椰香姜黄蕃茄甘笋扁豆汤饮到有甘笋嘅纤维,有质感的餐前汤,味道有蕃茄甘笋的甜,椰香和黄姜味唔会太抢,各种味道很balance。和胃麦香桂花茶麦香和桂花很夹,清新嘅味道好啱夏天饮,暖茶对胃部也很有益。水蜜桃乌龙茶冻(都系挂住食冇再影相)简简单单茶冻有茶香,茶冻弹牙,内有清甜嘅水蜜桃,好啱夏天食,有消暑感觉。

墨式青椒芫茜忌廉酱凉拌烟斗粉配温泉蛋

甜椒烤南瓜藜麦车厘沙律拼烤麦配中东鹰嘴豆酱

印度菠菜羊奶芝士masala 伴长米饭
长米饭软硬适中,masala酱汁都几惹味,拌饭一流。

椰香姜黄蕃茄甘笋扁豆汤

和胃麦香桂花茶
麦香和桂花很夹,清新嘅味道好啱夏天饮,暖茶对胃部也很有益。

水蜜桃乌龙茶冻