🤤讲起香港好食的生煎包 又点少得祥兴记! 可能好多人都听过, 但实在太好食, 忍唔住一定要同大家分享!😍可以话系暂时全港食过最好食又抵食的生煎包~ (如果大家有食过其他觉得好食的生煎包店, 可以同生煎包控既我地分享一下🤤🤤)系店内的玻璃窗可以见到系即包即煎, 保证新鲜制作!😎🔸招牌生煎包 ($32)有4件, 附送两小盒醋同一盒豆瓣酱~份量适中, 已经好小口咬落去, 浓浓的汤汁就即刻爆岀黎😍 啜住个开口, 吸收晒D精华, 超鲜味~虽然系外卖返去食, 经过15分钟路程, 但仲keep到温度, 差d仲烫亲😅 (大家食的时候都要小心点)猪肉陷好鲜嫩, 每个都皮薄底脆多汁, 真心无得输!👍🏻👍🏻👍🏻🔹因为惊唔够饱, 所以加左个 咖喱牛肉粉丝汤 ($29)牛肉都几入味, 啖啖汤都充斥住浓浓的牛肉味, 咖喱都几辣嫁, 食到要系甘狂饮水先得😂😂粉丝好弹牙, 份量原来一d都唔少, 变左食得太饱XD😂 如果自己1个食, 其实4-5个生煎包都够饱的了👌🏻(❗️P.S: 呢到堂食系要企的, 无坐位提供, 几时黎到都见到好多人排队, 今次我地午市时来食, 已经要等十几张飞, 等左20分钟左右, 受欢迎程度可想而知
系店内的玻璃窗可以见到系即包即煎, 保证新鲜制作!😎

招牌生煎包

🔸招牌生煎包 ($32)
有4件, 附送两小盒醋同一盒豆瓣酱~

咖喱牛肉粉丝汤

🔹因为惊唔够饱, 所以加左个 咖喱牛肉粉丝汤 ($29)

(❗️P.S: 呢到堂食系要企的, 无坐位提供, 几时黎到都见到好多人排队, 今次我地午市时来食, 已经要等十几张飞, 等左20分钟左右, 受欢迎程度可想而知XD)

😋味道 9/10 😍回头指数 10/10

🔴