2018-04-20 4926 浏览
约左仲未脱苦海既旧同事俾啲机会佢地呻下,就谂住食间可以讲到燥嘈啲都唔怕既餐厅。佢地话食呢间泰野。我平日行过好多人等位同买串烧外卖,今日7点左右到左,但同事们仲未走得我行左个圈再返来,个收银叔叔话得返一张枱,仲话其他客都系7点入无左呢张有排等,吓得我吖,谂左一阵都系入去谂定食乜差唔多啦。上到去有张大枱,我玩左阵电话就有张细枱转俾我🙈咁早知唔入来住。msg摇控同事问食乜,搅左一轮先落单前后已经20mins🙈🙈。因为佢入围得奖食店我对佢充满期望,又多人又限时咁(利申:我屋企以前开泰菜馆,食开正宗泰厨煮既。)上菜生虾食满$200可$1叫,咁$1有4只咁抵我唔会对佢好高要求,都系平常来货既淡水虾。个汁我成只瞓落去都无味又唔辣又唔酸🤔大虾冬阴功,一个Size,唔热既🙈多香茅南姜辣椒,但食得既材料除左果一只大虾其他欠奉🙄除左咸咸地又系少少辣都无,其呢香茅只系个根部拍散先有味,其他位丢得架喇,唔使放落个汤度话俾我知你有落既青咖哩海鲜,超绿好假色素会唔会多左啲呀🙈无椰汁香味,唔似食紧咖哩,其实又系无乜味,海鲜有几只青口虾仔鱿鱼系咁多配左两块$30薄饼,呢个正常味,不过剪到咁细块无得包住啲料食咁过瘾 生菜

1蚊鸡生虾

大虾冬阴

绿咖哩海鲜

薄饼

生菜包

生菜包,菜量够多够新鲜,但肉碎就完全似馺熟就算,又无干葱又唔辣又唔酸🙈

串烧鸡猪

热辣辣即烧猪鸡串烧半打,鸡好明显唔系鲜鸡肉质,猪同鸡腌到质地一样,猪肉咬落又系有无味既香茅碎但食唔出香茅味(同一问题啦),肉唔算烧得太干,个沙嗲汁救返啲肉。

虾饼拼鱼饼
炸虾饼拼炸鱼饼,呢个最正常😂鱼饼有鱼碎不过又系唔辣既,平时鱼饼个汁同虾饼个汁唔一样,呢度就一种汁算,系既,反正全部一样都系无乜味

炒金边粉

炒金边粉,又系咁个色好吓,味都有啲啲酸味既,量都正常

饮品叫左龙眼冰,好大杯好甜都有十粒龙眼肉,不过睇颜色就唔肉用龙眼砖开既

好喇食到7788哥仔系咁埋黎收野😂因为够钟交枱,$570真心唔算贵既,但对我讲就唔值,可能啲人唔食得辣又想食泰国菜会觉得好味啰
2018-04-19