2025-02-24
初六返工,几个同事拣咗牛站麻辣火锅放题作为开年饭,感觉唔错!餐厅位于观塘道414号亚太中心6楼。我哋早早book咗位,12点未到已经排满人,但店员安排得几熟练,唔使等太耐就畀咗个大卡位。我哋拣咗鸳鸯锅,蕃茄猪骨锅底味道浓郁,有少少酸甜,食落去真系好开胃;而昆布柴鱼锅就比较清淡,适合配搭各种食材。美国特级肩胛肉眼质地滑嫩,经过火锅一烫,肉质嫩滑,非常好食。自助区选择相当丰富,蔬菜新鲜,肉丸口感弹牙,面食都有多种选择。炸物方面有温箱,保持口感轻脆,仲有几款凉拌菜,食落清爽可口。仲有水果、糕点、糖水,汽水、果汁、茶品、软雪糕,想食咩都可以揾到。整体而言,牛站环境舒适,食物选择多样,有大头虾同Häagen-Dazs、Mövenpick任食,可能系全港最平嘅火锅店,性价比高,值得再来试其他口味嘅锅底!