2017-09-30
听左臭臭锅依个名好耐lu,今次终于有幸同朋友试食啦,我地都算早到,6点半左右到,都要响门口等左一阵,入面已经坐左好多人啦🙈都几受欢迎下👍🏼我地响外面睇下拣边款锅食🤔因为都有好多款式跟住6点9左右就入得啦,都唔算等得太耐,限时系90分钟,咁我拣左个招牌臭臭锅(小辣)ge,友人就拣左个芝士牛奶锅,我地都系配粉丝,叫左两杯野饮,分别系金桔柠檬梳打同巨峰提子梳打酱料可以自行调配,餐牌内都有教你点配搭最好味ge,我就加左3匙沙茶同几匙蒜同2匙豉油锅物上枱啦,整个锅其实唔深,但好足料,份量完全系足够ge,加上个汤底系几入味,基本上我一路食系无点个酱ge🤣,食到中途都有叫人我地熄火,个温度系仲keep到,唔会觉得好咸,友人都话可以再encore 可想而知系唔错啦饮品方面,我果杯(金桔柠檬梳打、少甜少冰)饮落唔错,其实唔系好特别,同出面'x茶'、'大X司'差唔多啦,唔太特别介绍,不过通常都会叫野饮ge只系我觉得个锅物可以包埋野饮,价钱系$118就会亲民点啦,因为饮品系散叫ge,仲要加一服务费,依下有少少唔值得赞ge,不过整体都吸引ge,对香港人黎讲可以一试无妨