2020-11-25
收工打算去荃湾行街,即刻揾下附近有无黄店,见到呢间台湾野有一人一锅打边炉!即刻试下!今日人唔太多~ 有sofa位靠边坐~都好舒服~入到去已经闻到好多人打边炉ge味道~好香啊!晚市都好多选择~ 其实米线、饭都好吸引~不过我地已经决定左打边炉~仲有一人一锅!系呢d时候就最安全啦!我地叫左【日式寿喜烧sukiyaki牛肉小火锅】$82,可选择饭、台湾手工拉面、台湾幼面、肉燥饭等等都得~哇~真系好大盘!配料有牛肉片、包心菜、豆卜、洋葱、金菇、正方形鱼腐、台湾肠、木耳、粟米还有番茄。牛肉分量都好多~而且蔬菜都好够!汤底系好正宗的寿喜烧汤,比我平时食的系偏甜~如果中意甜的应该会觉得好好味~所有配料都唔洗额外dim酱料已经好够味~我个人最中意牛肉片~比一般滑牛肉更加有牛味~我地分别追加左【美国肥牛片】$18~偏肥不过好有咬口~配合寿喜烧汤底非常夹~追加【美国黑豚肉片】$18,豚肉唔会鞋~我个人中意{十}多阵~会入味好多!饮品我叫左【爱文芒果汁】跟餐+$10~ 超大杯好抵饮!唔会太甜!仲可以+$5变成超大杯!个人好中意食呢个【正方形鱼腐】~好甜好多汁~可惜得一旧~呢个系美国肥牛~虽
个人好中意食呢个【正方形鱼腐】~好甜好多汁~可惜得一旧~
呢个系美国肥牛~虽然偏肥但好有牛肉味~都值得一试!
一人都系$100~好抵食~我地叫的拉面分量太多食唔晒!下次黎应该会试下米线或者台式饭类~