2022-05-27 1161 浏览
天气凉凉地就好想打边炉🍲 今日嚟咗太安楼谂住扫街 但系行过呢边见到有一间食台式火锅嘅餐厅 一人一锅配料又好丰富所以就试吓佢🤤餐厅环境好光猛已经令人心情好愉快😂 再加上系食我最钟意嘅火锅 一人一锅嘅边炉来讲呢间算几抵食👍🏻 午市套餐都有8个餐选择 而且餐牌已经好详细咁列出火锅入面有咩配料麻辣什锦牛肉锅呢个我哋嗌咗中辣 但系又未至于辣到食唔到🌶 入面有娃娃菜 牛肉片 牛肉片有好多片 不过每块都比较细块 猪肉水饺 有淡淡嘅韭菜味🥟 福州鱼丸 呢个几特别咬落口入面有猪肉馅料🐷 鸭血有三片 比较有台湾风味🦆 花纹蚬 米血糕 大肠 大肠都有好多片 卤水味好香 韭菜 金菇 炸枝竹 鸣门卷 仲有青豆角 配菜方面我哋嗌咗宽条薯粉 放入火锅度渌两渌就可以攞出嚟啦😉 烟烟韧韧咁好好食台式香浓沙茶锅喺火锅配料中间有一羹沙茶酱 令成个锅嘅味道都好香花生味 配料有娃娃菜 牛肉片 米血糕 牛丸 芝心鱼腐 芝心鱼腐就令人有少少失望因为芝士味唔香🧀 花纹蚬 粟米 金菇 炸枝竹 鸣门卷 花枝丸 韭菜 蕃茄 同埋青豆角 配料同上面另一个锅有啲相近所以就唔逐样介绍啦 呢个配菜我哋拣咗粉丝 冇谂过原本系锅入面已经有粉丝 系两个
麻辣什锦牛肉锅
台式香浓沙茶锅
台式香浓沙茶锅
火锅配料中间有一羹沙茶酱 令成个锅嘅味道都好香花生味 配料有娃娃菜 牛肉片 米血糕 牛丸 芝心鱼腐 芝心鱼腐就令人有少少失望因为芝士味唔香🧀 花纹蚬 粟米 金菇 炸枝竹 鸣门卷 花枝丸 韭菜 蕃茄 同埋青豆角 配料同上面另一个锅有啲相近所以就唔逐样介绍啦 呢个配菜我哋拣咗粉丝 冇谂过原本系锅入面已经有粉丝 系两个锅入面都有粉丝 所以基本上食完个锅已经好饱😂 但系仲有多个主菜喺隔离
麻辣什锦牛肉锅
冰糖红枣炖雪耳
味道唔算好甜 感觉好养生🤣 雪耳好食
冰糖红枣炖雪耳 冷泡亚里山乌龙
冷泡亚里山乌龙
无糖嘅乌龙茶嚟嘅 味道浓郁🍵 配火锅一齐食 感觉更健康 更解腻
呢问台式火锅店真系好值得推介 服务亦都好好 店员会主动帮忙加汤🥣 虽然落单张纸写用餐时间一个钟 但系配料多到好难一个钟食晒😮
午餐