2024-07-26
📍好少会过嚟马鞍山 行经见到有新开张优惠🥳 午市90分钟吃到饱套餐 做紧2人同行 1人半价promotion🔥 餐厅主打台式1人小火锅 有8款秘制汤底可以拣 装修简约光猛 空间感十足 全程都播紧台湾流行曲 好有feel! 🌀 澳洲200日纯谷饲牛 90分钟吃到饱套餐 套餐包括多款猪牛羊肉类+ 前菜+ 台式卤水小食+ 台式炸物🍤 亦设有自助蔬菜🥬及丸子类区域~ 最值得赞系 除咗免费区饮品之外 仲配有 1️⃣杯台式手摇饮品🙋🏻♀️🔅 汤底: QQ骨胶原汤底 & 麻痺鸭骨胶原汤底用咗大量猪骨+鸡骨熬制而成 猪骨汤头鲜甜浓郁 配搭菜/肉都好适合 保持到食材嘅原味! 麻辣汤底用咗秘制香料 辣度几高 不过做到麻辛香3种层次 好惹味🤤🔅 肉类包咗多款肉类 有一鼎/ 澳洲200日纯谷饲牛/ 特级牛舌/ 澳洲黑安格斯封门柳/ 丹麦梅花肉/ 澳洲草饲羊/ 台南花雕鸡...竟然有2款谷饲牛供应 因为饲料以大麦同小麦为主 油花分布更平均同多 口感更加软嫩 我就钟意个猪五花 肥瘦适中无膻味 配麻辣汤底超好食! 🔅 前菜及台式炸物小食有齐各款夜市小食 盐酥鸡/甜不辣/地瓜球/台式小香肠/台南狮子球等🙌🏻 炸物都炸
🌀 澳洲200日纯谷饲牛 90分钟吃到饱套餐
🔅 汤底: QQ骨胶原汤底 & 麻痺鸭
🔅 肉类
🔅 前菜及台式炸物小食
有齐各款夜市小食 盐酥鸡/甜不辣/地瓜球/台式小香肠/台南狮子球等🙌🏻 炸物都炸得香口脆身 特别推荐九层塔花枝丸 带有独特九层塔香气😻 而且全部都系一人份量刚刚好 可以试多几款口味
🔅 自助区蔬菜及丸子类
干净企理 蔬菜都几新鲜 仲有豆苗同水种菜! 除咗各类台式丸子 仲有王子面/ 刀削面拎 如果唔啱都仲有台式卤肉饭 个卤肉汁入口带甜不死咸!
🔅 黑糖珍珠牛乳 & 香水爆柠
黑糖珍珠牛乳做出焦糖表层 奶味香浓 珍珠烟韧🧡 而香水爆柠用上新鲜柠檬制成 饮到啖啖柠檬果肉 清凉感十足~ 唔够仲有食多支芒果雪糕😂