😎一讲到水果饮品你会谂到咩水果?平时嘅我会谂起士多啤梨/青苹果/芒果大路口味,今次行经呢间做紧宣传「奇异果🥝沙冰」,平时比较少见,一于试一试😋其实荃湾荃兴径就咁呢条街,已经有成3-5间手冲饮品店系到,要选择真系一啲都唔容易,特别我呢类典型选择困难症,终于留意到呢间白色主调,观感清新自然嘅饮店嚟order🤣👉🏻奇异果🥝沙冰先嚟就要打卡影相📸️,面头放咗两片必片奇异果,另外卖相都ok,饮落啖啖果肉仲有奇买果少许嘅籽,偏甜而系fresh个种,唔会系糖水甜味,最正嘅系个啖冰冻沙冰口感,真系饮完即刻透心凉😌👉🏻百香果绿茶🍵(冻)呢杯就系我点,百香果太有营养,平时就咁食就唔多钟意🤣🤚🏻太多籽,但见街有得点又会买嚟饮下,味道少少涩得嚟唔难饮,仲有好独特嘅果香味,🥰自己几钟意呢种味道👋🏼😅呢到嘅百香果绿茶有啲过甜,饮完涩味同甜味就好似即刻上来,吞完后口腔有干渴感,愈饮愈显口干,所以建议大家下次点嘅时候要求少甜/微糖比较适饮✊🏻🌹送大家冷知识系列🥰🤚🏻🌹百香果有「果汁之王」称号,金黄色泽来自「类黄酮」,有好好消炎作用☝🏻可改善过敏、牙周炎☝🏻含有丰富的维生素B、C、叶酸、多酚类☝🏻保养血管、畅通血液、提高

奇异果🥝沙冰

👉🏻奇异果🥝沙冰

👉🏻百香果绿茶🍵(冻)
「百香果绿茶+奇异果🥝沙冰」

🌹送大家冷知识系列🥰🤚🏻🌹
☝🏻可改善过敏、牙周炎
☝🏻含有丰富的维生素B、C、叶酸、多酚类
☝🏻保养血管、畅通血液、提高铁的吸收
☝🏻改善贫血、防止动脉硬化
☝🏻抗老、抗癌的效果!
✍🏻整体嚟讲落单速度都快,轮候大概十分钟左右就已经可以拎到,眼见都有唔少街坊帮衬,都系间可以一试嘅饮店嚟
2020-09-19
$31 (宵夜)