Lunch同同事行咗去宝石戏院𠮶边买嘢食,我哋今日帮衬咗你妳,佢最近推出咗新套餐组合,可以试下。店舖面积虽细,但都有装修得靓靓。佢嘅招牌套餐最抵食,由$45至$58不等,而且仲包饮品。我哋再加埋小食,拎到返去攞出嚟好似开Party咁,多嘢到都唔知食边样先好,哈哈。🍗盐酥天使鸡排便当($58)🍗便当啱哂男仔食,因为有大大碗鲁肉饭,份量十足,当中仲包鲁蛋半只以及两款配菜,今日系酸菜同木耳粟米粒。鲁肉香而不腻,肥肉部份软绵。原来盐酥天使鸡排系另上,咁就实在太好了,因为唔会占上饭粒,能保持干身。鸡扒超正,好食过X大大𠮶啲劲多,炸皮酥脆无比,鸡肉厚身嫩滑,不过始终系炸就有少少油。🍜台式牛肉面($55/转麻辣+$5)🍜牛肉面又系会主动分汤上,抵赞。汤底有三款可选,分别系红烧、蕃茄同麻辣,我要咗后者。汤头偏深色,唔算好油,食落确系带微微辣,但并非麻辣火锅咁火红同多辣椒籽,反而系重药膳味,既特别又暖胃。牛肉有成五大件,肉质唔嚡,但有咬口,另外仲有小白菜、鲁蛋同酸菜粒,酸菜粒爽脆唔臭,下次要嗌大量。面底都OK,并无浸泡,保持弹性。🍳单口味蛋饼(+$15)🍳蛋饼有得拣口味,例如肉松、芝士、粟米等,不过加配

🍗盐酥天使鸡排便当($58)🍗

🍜台式牛肉面($55/转麻辣+$5)🍜

🍳单口味蛋饼(+$15)🍳
蛋饼有得拣口味,例如肉松、芝士、粟米等,不过加配只可跟一款配料就有啲可惜,我宁愿佢俾我加钱要多款。蛋饼好饱肚,薄饼皮包住蛋层,再包芝士,芝士热辣辣不乏拉丝效果,但感觉差紧啲乜咁,可能系肉松。

🦑澎湖花枝丸($19)🦑
花枝丸正正常常,想食就嗌埋,但单点小食就比起套餐无咁优惠,少贵,下次都系嗌返餐。花枝丸大大粒,外脆炸至金黄,撒上淮盐调味。

午餐奉送台式饮品,唔使加钱嘅款式都有好多,我哋要咗白桃乌龙茶同埋古早冬瓜茶,同事话前者几好,白桃味显著,但稍甜。而我就唔系第一次饮佢嘅冬瓜茶,每次都无令我失望,味道又甜又清香,稳定地高水准。

每人消费$70,就食到咁饱,好似放题咁,好鬼开心,下次嗌多个人食,食埋甜品就Perfect,但点都好,小店值得推介!
2022-01-18
5 分钟 (外卖自取)