2019-08-15
每年都会去台湾旅行,当地写意既生活, 食店员工既人情味, 台式食物既独特之处都令人回味。所以就算 回到香港,也会令我多番响往旅行既吃既日子, 所以间中也会寻觅台式食品小店回味一番。 今晚寻找到九份.十分 呢间台式餐厅,去回味昔日旅行情怀,为香港忙碌既日子尝一点甜今晚系闲日,不用等位,店员很快就安排入坐了小妹1向认为台式饮品系一餐饭既重点。维多利亚的秘密: 其实系一杯杂莓沙冰 , 有很多原粒既莓果粒, 味道口感非常透丰富,而且大大杯,岩哂成晚一边吹水,一边饮野。 芝士奶盖绿茶: 奶盖香滑,淡淡芝士味, 配合清绿茶, 很配合台式食物既浓烈口感。炸鸡沙律: 炸鸡即炸香脆可口, 沙律菜新鲜量多, 配合埋特别调制酸酸甜甜既酱汁, 很开胃呢!芒果软壳蟹米纸卷果然系名不虚传, 即炸既软壳蟹,配合新鲜生菜, 青瓜丝, 沾上香甜既芒果汁, 口感新鲜有层次拌碟既沙律菜也不少,相当健康柯仔煎充满著台式风味, 柯仔大大只,用上鸡蛋薯粉来煎,配合上微辣酱汁蘑菇芝士鸡翼也是大热门,不容不试, 鸡肉包著蘑菇芝士,鸡翼炸得岩岩好大满足果然是半根半肉, 已经非常“谂”,入味,汤底唔系味精汤,系经过时间精煮既汤底,充满著
今晚系闲日,不用等位,店员很快就安排入坐了
小妹1向认为台式饮品系一餐饭既重点。
芒果软壳蟹米纸卷
拌碟既沙律菜也不少,相当健康
果然是半根半肉, 已经非常“谂”,入味,汤底唔系味精汤,系经过时间精煮既汤底,充满著正宗台式既味道
今晚食得非常舒服开心,令我感受到台式美食既情怀。