近日真系多左好多唔同外卖店🥡放工唔想煮我都好钟意去买外卖,拎回家慢慢享受!😌今日好想食台湾菜,所以决定去「你妳」📍你妳 原本便是一间外卖店,有好多唔同既台湾食物呢!🧡💛-原来现在仲有套餐之选,感觉仲抵食!😍因为套餐仲会配上饮品呢🥤我们分别选了2个餐,首先点了夜巿盐酥拼盘便当(台湾香肠,芋头海鲜饼,甜不辣,卤蛋,精选配菜)🍱配上金钻凤梨绿茶🍍这个便当好足料呀!有齐台湾特色小食,都几大碗,当中最爱系台湾香肠同甜不辣~😙份量十足! 可以一次享受到台湾小食既味道呢💙💚-另一套餐我点了你妳皇牌吐司(芋泥,炒蛋,芝士)+仙草芋圆😍😍第一次试芋泥搭配的厚吐司🍞甜甜的芋泥加上蛋及芝士,又甜又咸的配搭🧀原来好有趣~ 几有惊喜!‼️有别于一般传统的味道! 而且即使外卖,吐司也可保持香口好食!💜🧡-而芋圆当然系大赞,好好咬感😆绝对满足QQ控! 加上凉粉同红豆,正呀!✔️我选了白桃绿茶,原来都几搭!💯-最后也好奇心下多点了芝士玉米蛋饼💛💡好香口又邪恶,而且都几大份,满满的台湾味,下次想试下其他款呢!蛋饼真系好好食!🤤-台式店来说这家真系几抵食!💞不过唯独地点不算方便‼️但如果刚好经过附近,好值得试!
近日真系多左好多唔同外卖店🥡
放工唔想煮我都好钟意去买外卖,拎回家慢慢享受!😌
今日好想食台湾菜,所以决定去「你妳」📍
你妳 原本便是一间外卖店,有好多唔同既台湾食物呢!🧡💛
原来现在仲有套餐之选,感觉仲抵食!😍
因为套餐仲会配上饮品呢🥤
我们分别选了2个餐,
配上金钻凤梨绿茶🍍
这个便当好足料呀!
有齐台湾特色小食,都几大碗,当中最爱系台湾香肠同甜不辣~😙
份量十足! 可以一次享受到台湾小食既味道呢💙💚
第一次试芋泥搭配的厚吐司🍞
甜甜的芋泥加上蛋及芝士,又甜又咸的配搭🧀
原来好有趣~ 几有惊喜!‼️
有别于一般传统的味道! 而且即使外卖,
吐司也可保持香口好食!💜🧡
而芋圆当然系大赞,好好咬感😆
绝对满足QQ控! 加上凉粉同红豆,正呀!✔️
我选了白桃绿茶,原来都几搭!💯
最后也好奇心下多点了芝士玉米蛋饼💛💡
好香口又邪恶,而且都几大份,
满满的台湾味,下次想试下其他款呢!
蛋饼真系好好食!🤤
台式店来说这家真系几抵食!💞
不过唯独地点不算方便‼️
但如果刚好经过附近,好值得试!
2022-01-12
外卖自取