2021-02-27
今日系同朋友行山之前泥寻食下, 见呢间咁多人排队, 通常都系正野(^ー^) 不过都等等下都差唔多半个钟~~ 入面既座位唔算多~ 入到去感觉好台湾文青feel 嘻嘻( ͡° ͜ʖ ͡°)睇下个meau, 都几多选择下(*゚▽゚*)可以同时满足洒又想食饭同面既朋友, 所以我同朋友都分别叫左餐厅推介既面同饭主食╰(*´︶`*)╯♡比较估唔到既系餐厅既特饮竟然系有奶盖饮!!!! 特色饮品都比平时食开既台式餐厅多选择三盛红烧牛肉面(台湾面 & 红烧牛肉汤/ 腱心牛肉, 牛腩, 牛丸)@$69牛肉面系我最爱既台湾野食~ 呢个面系无令人失望(*´∇`*) !! 牛肉汤底味浓~~~ 台湾面硬度适中易入口~~三𩠌入面既腱心牛肉牛腩牛丸都有牛味又唔命太硬好食! 成碗面既讲份量都饱芝士奶盖乌龙茶@$28香浓香滑既乌龙茶~~~ 日式红豆抹茶@$26呢个系好饮!!! 虽然系热饮但抹茶味好浓, 加埋沉左系底既红豆, 有一刻感觉食紧日本野多过台湾野(´∀`)卤水蛋卤肉饭定食 @$63 (+ 紫菜鱼丸汤$8) 成set一泥都觉个份量几足~~~不过艺卤肉饭系有啲失望, 有啲唔似台式餐应有既质素: 饭底有啲黏, 卤肉酱料不足
入面既座位唔算多~
入到去感觉好台湾文青feel 嘻嘻( ͡° ͜ʖ ͡°)
睇下个meau, 都几多选择下(*゚▽゚*)
╰(*´︶`*)╯♡
芝士奶盖乌龙茶@$28
香浓香滑既乌龙茶~~~
日式红豆抹茶@$26
卤水蛋卤肉饭定食 @$63 (+ 紫菜鱼丸汤$8)
成set一泥都觉个份量几足~~~
不过艺卤肉饭系有啲失望, 有啲唔似台式餐应有既质素: 饭底有啲黏, 卤肉酱料不足而且味道好淡, 食落口完全感觉唔到卤肉饭香味(//∇//); 附送既小食都ok 但小白菜就偏干
卤水蛋卤肉饭定食
椒盐花枝丸 (3粒) @$26
高质既花枝丸!! 苏炸香口好有花枝丸味!!
现做煎饺子(4只)@$28
同样, 饺子都系少失望, 比较淡而无味, 同埋唔太香脆
整体泥讲, 呢个lunch都算大满足(^○^)
份量泥讲就真系几足料
特色饮品值得一赞但部份食品就仍有改善空间~~
店员既服务也不错(*´꒳`*)