2024-06-16
观塘有间几特别嘅台式Cafe,入边好似去咗一个小学嘅课室咁,佢啲餐枱就系以前小学嘅书枱,好怀旧,回想返好多以前小学嘅回忆😛 另外佢keep住都会播台湾音乐,系啲大家都好熟悉嘅歌 🎶 所以食嘢嘅时候都觉得好舒服😌 当然佢啲嘢食都好好食啦,等我推介返几款必食嘅野食先🤭巴马臣芝士鸡扒 🐥 估唔到鸡扒都可以整得咁特别,佢用咗巴马臣芝士同埋特别嘅酱汁整嘅,本身鸡扒都好厚身,食落啖啖肉,加埋调味更加开胃,呢个超推介👍蟹籽卡邦尼忌廉蘑菇意粉 🍝 意粉方面就拣咗传统嘅卡邦尼意粉,整得比较Creamy,建议可以配埋鸡扒食都几夹㗎🤗焦糖炖蛋焙茶冰 🍨呢个甜品超特别,平时净系食刨冰,呢个有焙茶同埋抹茶味拣,特别之处系佢上边会有个焦糖炖蛋,入边有好多脆脆同埋干果,所以有唔同嘅口感,可以两个人一齐分享做饭后甜品😋伯爵茶鲜奶 ☕️饮品方面就叫咗冻伯爵茶鲜奶,伯爵茶味好香口😍Espresso Tonic 🧉如果咖啡饮品嘅话会推介呢个tonic,饮落去甜甜酸酸几开胃🤤
巴马臣芝士鸡扒 🐥
蟹籽卡邦尼忌廉蘑菇意粉 🍝
焦糖炖蛋焙茶冰 🍨
伯爵茶鲜奶 ☕️
饮品方面就叫咗冻伯爵茶鲜奶,伯爵茶味好香口😍
Espresso Tonic 🧉