之前听朋友讲台湾「无老锅」好好食🤤所以当知道佢要嚟香港果时真系劲开心😆不过一开头好难book 位🥲之后就疫情关系,一直都未有机会试😢最近终于有时间去食啦🥳一开始当然拣汤底先,有「面包豆腐白汤锅」同埋「无老辣香锅」,我地就拣左无老辣香锅😚 店员推介佢辣而不麻,亦唔会辣到抢喉果种🌶️店员果然冇介绍错👍🏻汤底非常醇厚带香辣,令人食唔停口🤤另外,无老锅最大嘅一个特色就系可以无限追加鸭血同面包豆腐😚对于我哩个劲钟意食鸭血嘅人真系好开心🤪另外面包豆腐将汤底完全吸引,真系非常之咁好食🤤出面真系食唔到😜食物方面有好多选择😍我哋晏昼去,所以仲有午市轻盈组合🩷包括有上选牛小排/日本黑豚肩肉/台湾直送手工虾滑,另外叫综合饺,有蛋饺/燕饺/鱼皮饺😚仲有台湾一口肠,赞岐乌龙面,当然唔少得系无老锅独有嘅冰淇淋豆腐啦😚 冰淇淋豆腐系豆腐加上鱼浆同埋花枝浆制成,店员话其他食客觉得好似食紧炖蛋嘅口感咁,都几特别🤭牛小排/日本黑豚肩肉肉质都好嫩滑,食落好新鲜,而虾滑真系有大大只肉眼见到嘅虾,好值得赞👍🏻到最后店员会奉上水蜜桃沙冰🍧比客人解解油腻,真系好窝心啊😚

到最后店员会奉上水蜜桃沙冰🍧比客人解解油腻,真系好窝心啊😚