2024-07-19
朋友介绍去犇殿打边炉,全港唔同地区都有分店,坑口呢间平日夜晚都几乎爆满🔥 超旺场.ᐟ 火锅吃到饱可以任食高质牛肉﹑海鲜﹑台湾小食,好似飞左转台湾咁🤭 今次试左限时优惠「半公斤日本和牛」套餐买一送一,二人同行只需$598再加一,抵食又高质👍🏻除左优惠套餐,平时晚市有4️⃣个任食套餐,价钱只需$238-$395,仲有小童/长者(65岁以上)优惠价添($138-$298),啱哂一家大细黎开餐😆打边炉最紧要够干净~ 餐厅环境宽敞,自助区食物选择劲多.ᐟ 有多款火锅配料﹑蔬菜、丸类﹑台式小食﹑甜品﹑饮品,应有尽有,睇落整齐企理✅ 而套餐既肉类﹑海鲜﹑部分配料就要用QR code落单,简单方便。❝ 汤底 ❞汤底绝不马虎😌 8款特色汤底任选,拣左美白凝肤牛乳锅🥛奶白既汤底感觉好足料,味道较温和,打边炉都无咁热气😂 个汤仲越煮越香添,推介✨❝ 肉类 ❞首先店员会送上半公斤「日本九州A5和牛🐮」~ 睇佢粉嫩既颜色同花纹就知系好野🥩 油脂分布完美,入口超软嫩.ᐟ 留意返套餐只供应半公斤和牛,食肉兽可以继续order唔同肉类😂 例如极佳牛肩胛肉、特选牛肉、上选安格斯牛肉、牛板腱、牛胸爽﹑猪梅花、羊肉卷﹑阿嬷烧酒
❝ 汤底 ❞
❝ 肉类 ❞
首先店员会送上半公斤「日本九州A5和牛🐮」~ 睇佢粉嫩既颜色同花纹就知系好野🥩 油脂分布完美,入口超软嫩.ᐟ 留意返套餐只供应半公斤和牛,食肉兽可以继续order唔同肉类😂 例如极佳牛肩胛肉、特选牛肉、上选安格斯牛肉、牛板腱、牛胸爽﹑猪梅花、羊肉卷﹑阿嬷烧酒鸡等等,选择劲多.ᐟ 每款肉类都已经解冻好哂,唔会有雪味~ 值得encore👍🏻
❝ 海鲜 ❞
任食海鲜有海斑片、鲷鱼片、海蚬、海虾、 墨鱼滑、鱼青滑,重点推介两款鱼滑,爽口弹牙.ᐟ
❝ 台湾美食 ❞
自助区供应多款夜市小吃🇹🇼 当日见到有盐酥鸡﹑地瓜丸﹑小香肠﹑古早焢肉等等。另外有啲台式火锅配料可以自助落单,特别啲既有鸭血﹑米血糕﹑卤三宝﹑蛋饺﹑燕饺等,真系好「台」呀 🤣
❝ 甜品 ❞
最后记得食埋甜品先走🍦 可以去DIY台式芋圆仙草,好食又好玩~ 雪糕有杯装Movenpick同Häagen-Dazs,好易回本✅✅