2024-12-23 926 浏览
天气一冻,真系忍唔住要约埋朋友去打边炉暖下胃!🔥 今次我哋去咗犇殿台湾火锅,因为俾佢个「买一送一全农日本JA和牛嘉年华」吸引住!$598两位,就可以叹到半斤和牛,CP值爆灯呀🤩汤底选择都几多,我哋拣咗蕃茄🍅同台式香浓沙茶🥜两个。蕃茄汤底一上枱,阵阵清甜嘅蕃茄香扑鼻而来,令人食欲大增!而沙茶汤底就够晒浓郁,用嚟渌牛肉一流!讲到重点梗系和牛啦🐂!半斤日本九州和牛,雪花纹路分明,肉质鲜嫩到入口即溶🤤!渌一渌,牛肉嘅油脂香气完全释放出嚟,真系令人回味无穷!除咗和牛,我哋仲encore咗好多次美国牛肩胛肉,牛味香浓,肉质都唔错,食到停唔到口呀!犇殿嘅配料选择都好多,除咗一般嘅火锅配料,仲有好多台式小食,好似鸭血、米血糕、卤三宝等等。不过我哋主要都系食牛肉,其他配料都冇试太多,因为惊食唔晒啲和牛😂自助区都几丰富,蔬菜🥬、丸类🍡、冷泡茶🍃、果汁🍹、汽水🥤等等,而甜品方面,除咗台式嘅芋圆同仙草冻,仲有Häagen-Dazs雪糕任食,真系一大惊喜!整体嚟讲,犇殿台湾火锅无论食物质素同环境都唔错,加上和牛买一送一嘅优惠,CP值真系好高!真心推介俾钟意打边炉嘅朋友!@taiwanbussanhotpot

@taiwanbussanhotpot
2024-12-11