2022-12-10
呢间餐厅主打台式风味一人一锅🍲仲有地道嘅台湾小食同饮品 天气转凉食火锅啱晒❤所有食物都好好食 以呢个价钱嚟讲CP值好高 加上环境舒适 私藏小火锅餐厅🍴.每个火锅都大同小异 每一样配料都系一两件 样样都有啲 配料好丰富🤩鹰嘴豆, 鱼板, 薯粉, 冬菇, 猪皮, 牛肉, 牛丸, 豆腐, 肠仔, 娃娃菜, 粟米, 金菇, 木耳, 鸡髀菇, 薯仔片, 枝竹, 莴笋, 午餐肉✨再拣返自己钟意嘅汤底同肉类😆.📌沙茶牛肉锅 $97 沙茶味唔系好够浓 可以自己调酱点牛肉食😛牛肉嘅质素普通 但系以呢个价钱都抵食 味道唔错🐮蔬菜类 同埋比较索汁嘅食材 好入味好好食🤤猪皮就算浸咗好耐都仲好爽😍薯粉忟到好淋都唔烂 滑嘟嘟🥔每个餐可以拣饭/粉丝 粉丝去到后期索晒啲汤 好够味 咸咸辣辣🍜牛丸唔够牛味 但系有牛筋喺入面😎.📌香辣牛肉锅 $98有辣度可以选择 虽然有加花椒 但唔多 所以唔系川式麻辣 又做到提味作用❣️成个汤底变得好香但又唔会麻 真系做到香辣口味 又香又辣 好香香油味🌶️但食到辣嘅先好嗌 因为佢少辣都几辣 特别系索汤嘅野🥵.📌炸鱼皮 $28食小火锅点少得炸鱼皮 鱼味好香🐟超级大块 好香脆😚本身有调味过 所以
📌沙茶牛肉锅 $97
沙茶味唔系好够浓 可以自己调酱点牛肉食😛
📌香辣牛肉锅 $98
📌炸鱼皮 $28
食小火锅点少得炸鱼皮 鱼味好香🐟超级大块 好香脆😚本身有调味过 所以本身已经好咸🙈$28咁大碟真系好抵食🤑
📌盐酥花枝墨鱼丸 $41
用咗台式嘅盐酥方法去炸香个外皮 再洒椒盐粉🧂外皮金黄酥脆 咬开系有墨鱼喺入面 外脆内软🦑
📌盐酥臭豆腐 $42
外皮炸到好干身 豆腐抽干晒啲水份 有少少干身 有啲似豆卜嘅质感👀同样都系椒盐粉 闻落去有轻微嘅臭味 食落去臭豆腐嘅味道都几浓烈 但唔会臭到苦 香香臭臭 真系好好食😋真系地道台湾感觉🇹🇼
📌满杯红柚子 $36
系西柚沙冰❄️真系用新鲜西柚打成 有好多西柚粒 仲有得拣甜度💓西柚本身嘅酸味同苦涩味都好出 好清新天然 食火锅饮番啖真系好解腻醒神🥰
📌芝士茶王8号 $36
每日限定‼️茶味唔会话好浓 冇茶味𠮶只苦涩味 系优雅清香嘅感觉🍵